Vrouw verdacht van belastingfraude

KRALENDIJK - De FIOD heeft op 12 augustus een 44-jarige vrouw uit Bonaire aangehouden en verhoord. Zij is na verhoor heengezonden. De vrouw is verdachte in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude en valsheid in geschrifte.
 
De FIOD is het onderzoek gestart na een boekenonderzoek van de Belastingdienst Caribisch Nederland bij een hoofdaannemer van een bouwproject waar gedurende het bouwproject door het administratiekantoor van verdachte personeel was gedetacheerd. De Belastingdienst constateerde dat de door het administratiekantoor gefactureerde bedragen aan de hoofdaannemer niet in overeenstemming waren met de aangegeven omzet in de aangiften Algemene Bestedingsbelasting. Er zijn in deze strafzaak ook getuigen verhoord.
 
Het onderzoek van de FIOD wordt naar verwachting eind september afgerond en ingediend bij het Openbaar Ministerie.
 
De overheid moet er op kunnen vertrouwen dat mensen juiste belastingaangiften doen. Belastingfraude ondermijnt het systeem. Door belastingfraude loopt Caribisch Nederland inkomsten mis. Inkomsten die nodig zijn ten behoeve van bijvoorbeeld de gezondheidszorg en scholen. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.