Vrouw verdacht van belastingfraude

KRALENDIJK - De FIOD heeft op 12 augustus een 44-jarige vrouw uit Bonaire aangehouden en verhoord. Zij is na verhoor heengezonden. De vrouw is verdachte in een strafrechtelijk onderzoek naar belastingfraude en valsheid in geschrifte.
 
De FIOD is het onderzoek gestart na een boekenonderzoek van de Belastingdienst Caribisch Nederland bij een hoofdaannemer van een bouwproject waar gedurende het bouwproject door het administratiekantoor van verdachte personeel was gedetacheerd. De Belastingdienst constateerde dat de door het administratiekantoor gefactureerde bedragen aan de hoofdaannemer niet in overeenstemming waren met de aangegeven omzet in de aangiften Algemene Bestedingsbelasting. Er zijn in deze strafzaak ook getuigen verhoord.
 
Het onderzoek van de FIOD wordt naar verwachting eind september afgerond en ingediend bij het Openbaar Ministerie.
 
De overheid moet er op kunnen vertrouwen dat mensen juiste belastingaangiften doen. Belastingfraude ondermijnt het systeem. Door belastingfraude loopt Caribisch Nederland inkomsten mis. Inkomsten die nodig zijn ten behoeve van bijvoorbeeld de gezondheidszorg en scholen. Ook ondermijnt fraude het rechtvaardigheidsgevoel en het vertrouwen in de overheid.

Burgemeester Aboutaleb op werkbezoek naar CuraƧao en Colombia

ROTTERADM/WILLEMSTAD - Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam gaat van 21 tot en met 30 september op werkbezoek naar Curaçao en Colombia.

Zero Tolerance will be vigilant during passing of Hurricane Jerry

PHILIPSBURG - As the island prepares for the approaching Hurricane Jerry, the Sint Maarten Police Force and the Public Prosecution Service would like to highlight the focus points of the Zero Tolerance Policy.

Nabestaanden marineduiker willen zwaardere aanklacht voor duikongeval Curacao

WILLEMSTAD/NEDERLAND - Nabestaanden van de 23-jarige marineduiker die in 2015 omkwam bij een duikongeluk op Curaçao, willen dat vier betrokken militairen worden vervolgd wegens dood door schuld.