​​Hof distantieert zich van negatieve berichten in media over KNSM gebouw

WILLEMSTAD – Het Hof van Justitie distantieert zich van de negatieve berichten die gisteren en vandaag in de media zijn verschenen.
 
In deze berichten verwijten voorzitters van twee vakbonden het Hof dat onder andere het KNSM gebouw voor permanente schade aan de gezondheid van medewerkers heeft gezorgd, dat zieke medewerkers worden geïntimideerd en dat de onderzoeksrapporten oppervlakkig zijn.
 
Het Hof betreurt het zeer dat dergelijke uitlatingen worden gedaan. In feite is er sprake van een onderliggend individueel arbeidsgeschil dat zijn juridisch beloop dient te hebben en waar het Hof niet verder op in kan gaan.
 
Een aantal medewerkers van het Hof is sinds eind 2018 in het KNSM gebouw geplaatst, nadat zij gezondheidsklachten hebben gekregen als gevolg van de luchtkwaliteit in het Stadhuis. Er werden sinds half juli 2019 ook in het KNSM gebouw gezondheidsklachten gemeld. Naar aanleiding van deze klachten heeft het Hof tot drie keer toe door verschillende instanties onderzoek laten doen om na te gaan of de tijdelijke huisvesting een verantwoorde werkomgeving was. De uitkomst is dat het KNSM als tijdelijke werkomgeving voor het Hof verantwoord is en geen schadelijke gevolgen heeft voor de gezondheid van de medewerkers.
 
Alle klachten worden serieus genomen en het Hof neemt telkens de nodige maatregelen in het belang van de gezondheid van de medewerkers.
 
Verhuizing
Het Hof is druk bezig met de voorbereidingen om voor het reces in juli te verhuizen naar het voormalig KPMG gebouw aan de Emancipatieboulevard. Daar zullen alle medewerkers van het Hof worden gehuisvest.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.