Gert Rip terug bij OM Curaçao

WILLEMSTAD - Gerrit “Gert” Rip (52) is beëdigd als nieuwe Officier van Justitie  (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) Curaçao. Hij is dinsdag 9 april 2013 beëdigd door Procureur-Generaal Dick Piar.

Gert Rip was reeds eerder werkzaam bij het OM Curaçao en wel van 2002 tot 2006. In Nederland was hij na 2006 werkzaam bij het Openbaar Ministerie in Rotterdam en vervolgens het Landelijk Parket, gevestigd in Rotterdam.

 
Op de foto v.l.n.r.:  HOvJ Heiko de Jong, OvJ Gert Rip en PG Dick Piar

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.