Benoeming president en 5 leden Gemeenschappelijk Hof van Justitie

De heer mr. E.J. van der Poel wordt de nieuwe president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De Rijksministerraad heeft op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie besloten hem voor te dragen voor benoeming. 

Hij zal per 17 augustus 2013 mevrouw mr. L.C. Hoefdraad opvolgen, die dan met pensioen gaat.
 
Van der Poel (1953) was tot en met 31 december 2012 bestuurslid van het fusiebestuur van het te fuseren gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Daarnaast was hij bestuurslid, waarnemend president en voorzitter van de sector civiel recht bij het gerechtshof in Arnhem. Verder is hij al eens twee termijnen van vijf jaar lid geweest van het Gemeenschappelijk Hof.
 
De Rijksministerraad heeft er ook mee ingestemd om vijf nieuwe leden voor te dragen voor benoeming tot lid van het Gemeenschappelijk Hof per 1 augustus 2013. Het betreft:
 
de heer mr. W.J. Noordhuizen (1964), standplaats Aruba,
mevrouw mr. I.M. Vanwersch (1960), standplaats Aruba,
de heer mr. J.H.M. van de Ven (1963), standplaats Sint Maarten,
mevrouw mr. K. Mans (1970), standplaats Sint Maarten,
mevrouw mr. M.C.B. Hubben (1976), standplaats Curaçao.
 

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.

Bezoek Aruba in het teken van opvang, monumenten en medische zorg

ORANJESTAD/DEN HAAG - Minister Knops is maandag 13 januari 2020 op bezoek geweest op Aruba. Naast gesprekken met de Gouverneur en de Minister-President, liet hij zich informeren over de werkzaamheden van Fundacion pa Hende Muhe den Dificultad (FHMD), de monumentenzorg en het Instituto Medical San Nicolas (IMSAN).

UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019.