Benoeming president en 5 leden Gemeenschappelijk Hof van Justitie

De heer mr. E.J. van der Poel wordt de nieuwe president van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba. De Rijksministerraad heeft op voorstel van minister Opstelten van Veiligheid en Justitie besloten hem voor te dragen voor benoeming. 

Hij zal per 17 augustus 2013 mevrouw mr. L.C. Hoefdraad opvolgen, die dan met pensioen gaat.
 
Van der Poel (1953) was tot en met 31 december 2012 bestuurslid van het fusiebestuur van het te fuseren gerechtshof Arnhem-Leeuwarden. Daarnaast was hij bestuurslid, waarnemend president en voorzitter van de sector civiel recht bij het gerechtshof in Arnhem. Verder is hij al eens twee termijnen van vijf jaar lid geweest van het Gemeenschappelijk Hof.
 
De Rijksministerraad heeft er ook mee ingestemd om vijf nieuwe leden voor te dragen voor benoeming tot lid van het Gemeenschappelijk Hof per 1 augustus 2013. Het betreft:
 
de heer mr. W.J. Noordhuizen (1964), standplaats Aruba,
mevrouw mr. I.M. Vanwersch (1960), standplaats Aruba,
de heer mr. J.H.M. van de Ven (1963), standplaats Sint Maarten,
mevrouw mr. K. Mans (1970), standplaats Sint Maarten,
mevrouw mr. M.C.B. Hubben (1976), standplaats Curaçao.
 

Agreement signed for renovation Courthouse Sint Maarten

PHILIPSBURG--Last week the Joint Court of Justice signed a construction agreement with Leeward Island Construction Company LICCOM for repairs and renovation of the historical Courthouse in the heart of Philipsburg.

Hotel art wall exceeded height allowed in building regulations

MARIGOT--The colourful murals on the perimeter wall fronting Hotel Mercure in Baie Nettle may be in jeopardy since a court ruling in Marigot deemed the height of the wall exceeds that permitted in the building regulations.

Nederlandse militairen helpen bij beveiliging Venezolanen op CuraƧao

WILLEMSTAD - Nederlandse militairen en marechaussees gaan op Curaçao helpen bij het beveiligen van migranten uit Venezuela, die vastzitten in extra opvangplekken. Ze zitten daar omdat de SDKK-gevangenis op het eiland overvol zit.