Nolda Römer-Kenepa beëdigd

WILLEMSTAD – Nolda Römer-Kenepa is door de waarnemend Gouverneur van Curaçao Adèle van der Pluijm-Vrede, beëdigd als tweede waarnemend Gouverneur. Dat laat de regering van Curaçao weten. Vrijdag overlegt Römer-Kenepa tijdens een plechtige vergadering van de Staten van Curaçao een afschrift van het besluit.
 
De gouverneur van Curaçao is de vertegenwoordiger van de Koning in diens hoedanigheid van hoofd van de regering van Curaçao, en tevens vertegenwoordiger van de regering van het Koninkrijk.
 
Römer (60) is geboren op Curaçao. Zij studeerde moderne geschiedenis aan de Vrije Universiteit in Amsterdam en was hoofd van het Nationaal Archief van de Nederlandse Antillen en aansluitend van Curaçao. Dit jaar werd ze onderscheiden als Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.