Nieuwe Leden CIFA

WILLEMSTAD - Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 21 augustus hebben de leden van CIFA twee nieuwe leden verwelkomd. Het betreft de bedrijven BK Group Curacao NV en PMP (Curacao) NV. Tevens hebben de leden een nieuw bestuurslid gekozen.

 

BK Group Curacao N.V. is gespecialiseerd in aanbieden van trust and corporate services. PMP (Curacao) N.V. omschrijft zichzelf als een fiduciary service provider gericht op bieden van service aan clienten op het gebied van legal-, belasting- en accounting vraagstukken. 

 
“CIFA is zeer verheugd om deze nieuwe leden te verwelkomen”, aldus CIFA voorzitter Anuschka Cova. Mevrouw Cova vervolgt, “het vergroten van het ledenbestand betekend dat CIFA meer kan betekenen voor het versterken van de Internationale Financiële Sector.” 
 
Bestuurslid
Heidi Getrouw (CIBC FirstCaribbean International Bank) is tijdens de Algemene Leden Vergadering toegetreden tot het bestuur. Zij vervangt Stephen Capalla die vroegtijdig is teruggetreden als bestuurlid. 
 
Het totale CIFA bestuur bestaat uit 9 leden en wordt gevormd door: Voorzitter Anuschka Cova, Sabine Altena, Raoul Behr, Heide Getrouw, Bas Horsten, Zuleika Lasten, Wendell Meriaan, Luis Santine Jr. en Derk Scheltema.
 
Over CIFA
 
De Internationale Financiële Sector is een belangrijke economische pijler. De sector is goed voor 8-10% van de Curaçaose economie en is een belangrijke inkomstenbron van buitenlandse deviezen voor Curaçao. Als belangenorganisatie van de internationale financiële sector fungeert CIFA (Curaçao International Financial Services Association) als klankbord voor de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten en CIFA adviseert de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten over aangelegenheden die betrekking hebben op de internationale financiële dienstverlening. CIFA vertegenwoordigd als belangenorganisatie 91 bedrijven welke actief zijn in de internationale financiële sector. CIFA zet zich in voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector voor het land. De visie van CIFA is om Curaçao uit te laten groeien tot de toegangspoort naar keuze voor investeringsstromen van en naar Latijns Amerika. Bovendien initieert en steunt CIFA de ontwikkeling van nieuwe concepten, producten en diensten door nieuwe state-of-the-art wet- en regelgeving (fiscaal, onderneming en compliance) actief te promoten.
 

Minister Dekker kondigt nieuw wetsvoorstel mediation aan

DEN HAAG - Minister Dekker (Rechtsbescherming) kondigt aan met een nieuw wetsvoorstel te komen om de mediationmarkt te reguleren. Hij wil onder meer een register voor beëdigde mediators invoeren.

Strafzaak over fatale marineduik Curaçao stilgelegd in afwachting van zaak nabestaanden

ARNHEM - De strafzaak over de duikoefening op Curaçao waarbij in 2015 een 23-jarige marineduikster overleed, wordt stilgelegd. De nabestaanden zijn het niet eens met de aanklacht en stappen eerst naar het gerechtshof.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.