Nieuwe Leden CIFA

WILLEMSTAD - Tijdens de Algemene Leden Vergadering van 21 augustus hebben de leden van CIFA twee nieuwe leden verwelkomd. Het betreft de bedrijven BK Group Curacao NV en PMP (Curacao) NV. Tevens hebben de leden een nieuw bestuurslid gekozen.

 

BK Group Curacao N.V. is gespecialiseerd in aanbieden van trust and corporate services. PMP (Curacao) N.V. omschrijft zichzelf als een fiduciary service provider gericht op bieden van service aan clienten op het gebied van legal-, belasting- en accounting vraagstukken. 

 
“CIFA is zeer verheugd om deze nieuwe leden te verwelkomen”, aldus CIFA voorzitter Anuschka Cova. Mevrouw Cova vervolgt, “het vergroten van het ledenbestand betekend dat CIFA meer kan betekenen voor het versterken van de Internationale Financiële Sector.” 
 
Bestuurslid
Heidi Getrouw (CIBC FirstCaribbean International Bank) is tijdens de Algemene Leden Vergadering toegetreden tot het bestuur. Zij vervangt Stephen Capalla die vroegtijdig is teruggetreden als bestuurlid. 
 
Het totale CIFA bestuur bestaat uit 9 leden en wordt gevormd door: Voorzitter Anuschka Cova, Sabine Altena, Raoul Behr, Heide Getrouw, Bas Horsten, Zuleika Lasten, Wendell Meriaan, Luis Santine Jr. en Derk Scheltema.
 
Over CIFA
 
De Internationale Financiële Sector is een belangrijke economische pijler. De sector is goed voor 8-10% van de Curaçaose economie en is een belangrijke inkomstenbron van buitenlandse deviezen voor Curaçao. Als belangenorganisatie van de internationale financiële sector fungeert CIFA (Curaçao International Financial Services Association) als klankbord voor de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten en CIFA adviseert de overheid, toezichthouders en monetaire autoriteiten over aangelegenheden die betrekking hebben op de internationale financiële dienstverlening. CIFA vertegenwoordigd als belangenorganisatie 91 bedrijven welke actief zijn in de internationale financiële sector. CIFA zet zich in voor de verdere ontwikkeling van deze belangrijke sector voor het land. De visie van CIFA is om Curaçao uit te laten groeien tot de toegangspoort naar keuze voor investeringsstromen van en naar Latijns Amerika. Bovendien initieert en steunt CIFA de ontwikkeling van nieuwe concepten, producten en diensten door nieuwe state-of-the-art wet- en regelgeving (fiscaal, onderneming en compliance) actief te promoten.
 

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.