Jules Bijl benoemd tot ambassadeur in Trinidad

DEN HAAG — De Rijksministerraad heeft ingestemd met de benoeming van Jules Bijl tot nieuwe ambassadeur van Nederland in Trinidad & Tobago.
 
Jules Bijl (57) is sinds 2010 directeur van het Kabinet van de Gouverneur van Curaçao en had van 1996 tot 1999 diezelfde functie bij het Kabinet van de Gouverneur van de Nederlandse Antillen.
 
In Nederland werkte Bijl een aantal jaren als manager in de zorgsector en was hij burgemeester van de gemeente Eemnes. Hij was politiek actief voor D66.
 
De benoeming van Bijl is pas definitief na instemming van Trinidad & Tobago.

Overleg Eerste Kamer over vluchtelingen uit Venezuela

DEN HAAG - De commissie Koninkrijksrelaties en Immigratie & Asiel voerden op 16 april mondeling overleg met staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over de verantwoordelijkheden voor de bescherming van mensenrechten van (Venezolaanse) vluchtelingen, asielzoekers en migranten in het Caribisch deel van het Koninkrijk, in de context van de staatkundige verhoudingen binnen het Koninkrijk.

Centrale Bank Aruba wil strenger toezicht registratie geldtransactiebedrijven

ORANJESTAD – Alle natuurlijke personen en ondernemingen die actief zijn als geldtransactiebedrijf en niet beschikken over de vereiste registratie, moeten hun activiteiten onmiddellijk staken.

PG's van Aruba en Colombia ondertekenen MOU tussen beide landen

BOGOTA/ORANJESTAD - De procureur-generaal van Aruba Alexander van Dam en de Fiscal General van Colombia Nestor Humberto Martinez hebben 11 april 2019 in Bogota een Memorandum van Overeenstemming (MOU) ondertekend tussen Aruba en Colombia.