President Centrale Bank Curaçao Bob Traa neemt ontslag

WILLEMSTAD - De interim-directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten, de Nederlandse econoom Bob Traa (61), heeft zijn ontslag ingediend.
 
Dat maakte de bank vrijdag bekend.
 
Traa was dit jaar binnengehaald om orde op zaken te stellen, maar vertrekt 'vanwege persoonlijke omstandigheden’.
 
Rond het ambt was eerder veel gedoe. Jarenlang was Emsley Tromp centralebankpresident op de eilanden. Een paar jaar terug moest hij de post neerleggen. Hij werd verdacht van belastingfraude, maar is inmiddels vrijgesproken.
 
Daarna volgden twee interim-bestuurders, waarop Traa werd binnengehaald als puinruimer. Hij werkte dertig jaar voor het Internationaal Monetair Fonds.
 
De regeringen van Curaçao en Sint Maarten lieten na om binnen de vereiste drie maanden te reageren op de aanbeveling van Traa door de Raad van Commissarissen van de Centrale Bank. Als gevolg daarvan kon hij niet worden benoemd als president, maar ging hij aan de slag als interim-president. Het is niet bekend of dat de reden is dat hij opstapt.
 
Traa legt op 31 december officieel zijn functie neer.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.