Advocatenkantoor uit Dutch Caribbean maakt oversteek naar Nederland

 
AMSTERDAM - HBN Law, één van de grootste en oudste advocatenkantoren in het Caraïbische deel van het Koninkrijk, heeft onlangs in geheel Caribische stijl de deuren van haar nieuwe Dutch Caribbean Desk in Amsterdam geopend.
 
Het kleurrijke openingsevenement werd – zeer toepasselijk – gehouden in het West-Indisch Huis in Amsterdam, het voormalige hoofdkwartier van de West-Indische Compagnie. Onder de ruim honderd aanwezigen bevond zich een scala aan zakenmensen, advocaten, notarissen en fiscalisten met wie het advocatenkantoor regelmatig zaken doet. 
 
HBN Law (actief sinds 1938) telt momenteel zo’n 32 advocaten verspreid over kantoren in Aruba, Bonaire, Curaçao, Sint Maarten en thans dus ook Amsterdam. Ook verleent het kantoor haar diensten in Suriname, Sint Eustatius en Saba. HBN Law werkt sinds 1993samen met Pels Rijcken & Drooglever Fortuijn en maakt sinds 2013 deel uit van het Meritas-netwerk waarbij wereldwijd zo’n 7.000 advocaten zijn aangesloten.
 
“Mede dankzij onze internationale contacten en diepgaande lokale kennis in Caraïbisch gebied, zien wij de afgelopen jaren een sterke toename in de vraag naar gespecialiseerd advies over Nederlands Caraïbisch recht in brede zin, aldus managing partner Eric de Vries. 
 
Dat ons kantoor bestaat uit een multi-disciplinair team van ervaren advocaten waarvan een deel afkomstig is van diverse grote internationale advocatenkantoren zoals Allen & Overy, Clifford Chance en Baker & McKenzie draagt daar zeker aan bij”. 
 
Zijn partner Chris van Amersfoort, die de Dutch Caribbean Desk leidt, voegt daaraan toe: “Onze werkzaamheden bestaan voornamelijk uit referral werk afkomstig van diverse Nederlandse juridische en fiscale adviseurs bij diverse grote transacties variërend van overnames, joint ventures en financieringen die via de Nederlandse Caraïben gestructureerd zijn”. Van Amersfoort vervolgt: “Tevens begeleiden wij regelmatig bedrijven die vanuit Nederland op de eilanden actief zijn op het gebied van projectontwikkeling. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de aanleg van telecommunicatienetwerken, de ontwikkeling van resorts en 
de bouw van windmolens en afvalverwerkingscentrales”. 
 
Jeroen Eichhorn, senior partner bij het kantoor die tevens nauw betrokken is bij de dagelijkse gang van zaken van de Dutch Caribbean Desk: “Met onze Dutch Caribbean Desk komen wij tegemoet aan de wensen van onze cliënten: er is niet langer een tijdverschil en we hebben een aanspreekpunt in Amsterdam. Het kantoor van HBN Law is gehuisvest in het World Trade Center op de Zuidas. “De keuze voor de Zuidas was niet meer dan logisch: daar zit het merendeel van onze cliënten en daar gebeurt het”, concludeert Van Amersfoort.
 
Meer informatie over het advocatenkantoor kan worden gevonden op de website www.hbnlaw.com
 

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.