Ivar Asjes richt nieuwe partij Pro Kòrsou op

WILLEMSTAD - Ex-premier Ivar Asjes een nieuwe partij opgericht, genaamd Propósito pa Kòrsou (‘Doel voor Curaçao’), afgekort Pro Kòrsou.
.
Doelstelling van de partij is het algemeen belang te dienen. Principes zijn: solidariteit, sociale rechtvaardigheid en deelname van alle burgers aan de ontwikkeling van het eiland. Het welzijn en de ontwikkeling van de samenleving worden daarbij op de eerste plaats gezet. 
 
De nieuwe partij gaat meedoen aan de verkiezingen in 2016.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.