Media Curacao krijgen geen overheidssteun

WILLEMSTAD - Het zijn moeilijke tijden voor tv- en radiozenders en kranten op onder meer het Caraïbische eiland Curaçao nu advertentie-inkomsten door corona verdampen.
 
De overheid van Curaçao heeft dit weekend de sectoren bekendgemaakt die vanwege de coronacrisis overheidssteun kunnen aanvragen. Ondanks dat de tv- en radiozenders en kranten op het eiland de inkomsten uit advertenties fors zien teruglopen, krijgen media in het algemeen volgens de lijst met sectoren die nu openbaar is gemaakt geen overheidssteun.
 
Dit is een groot probleem, omdat tv- en radiozenders alsmede kranten (bijna) volledig afhankelijk zijn van reclame-inkomsten.
De huur van studio- of kantoorruimte, personeelskosten en vaste lasten gaan echter onverminderd door. Zonder steun van de overheid is het niet uit te sluiten dat radiozenders genoodzaakt zijn de uitzendingen – al dan niet tijdelijk – te staken en worden faillissementen niet uitgesloten. Radiozenders en kranten zijn op Curaçao belangrijk om de bevolking te informeren over het nieuws rond het coronavirus. De overheid van Curaçao zegt echter dat het niet over de financiële middelen beschikt om de media hulp te bieden.

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.