Media Curacao krijgen geen overheidssteun

WILLEMSTAD - Het zijn moeilijke tijden voor tv- en radiozenders en kranten op onder meer het Caraïbische eiland Curaçao nu advertentie-inkomsten door corona verdampen.
 
De overheid van Curaçao heeft dit weekend de sectoren bekendgemaakt die vanwege de coronacrisis overheidssteun kunnen aanvragen. Ondanks dat de tv- en radiozenders en kranten op het eiland de inkomsten uit advertenties fors zien teruglopen, krijgen media in het algemeen volgens de lijst met sectoren die nu openbaar is gemaakt geen overheidssteun.
 
Dit is een groot probleem, omdat tv- en radiozenders alsmede kranten (bijna) volledig afhankelijk zijn van reclame-inkomsten.
De huur van studio- of kantoorruimte, personeelskosten en vaste lasten gaan echter onverminderd door. Zonder steun van de overheid is het niet uit te sluiten dat radiozenders genoodzaakt zijn de uitzendingen – al dan niet tijdelijk – te staken en worden faillissementen niet uitgesloten. Radiozenders en kranten zijn op Curaçao belangrijk om de bevolking te informeren over het nieuws rond het coronavirus. De overheid van Curaçao zegt echter dat het niet over de financiële middelen beschikt om de media hulp te bieden.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.