Media Curacao krijgen geen overheidssteun

WILLEMSTAD - Het zijn moeilijke tijden voor tv- en radiozenders en kranten op onder meer het Caraïbische eiland Curaçao nu advertentie-inkomsten door corona verdampen.
 
De overheid van Curaçao heeft dit weekend de sectoren bekendgemaakt die vanwege de coronacrisis overheidssteun kunnen aanvragen. Ondanks dat de tv- en radiozenders en kranten op het eiland de inkomsten uit advertenties fors zien teruglopen, krijgen media in het algemeen volgens de lijst met sectoren die nu openbaar is gemaakt geen overheidssteun.
 
Dit is een groot probleem, omdat tv- en radiozenders alsmede kranten (bijna) volledig afhankelijk zijn van reclame-inkomsten.
De huur van studio- of kantoorruimte, personeelskosten en vaste lasten gaan echter onverminderd door. Zonder steun van de overheid is het niet uit te sluiten dat radiozenders genoodzaakt zijn de uitzendingen – al dan niet tijdelijk – te staken en worden faillissementen niet uitgesloten. Radiozenders en kranten zijn op Curaçao belangrijk om de bevolking te informeren over het nieuws rond het coronavirus. De overheid van Curaçao zegt echter dat het niet over de financiële middelen beschikt om de media hulp te bieden.

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.