Media Curacao krijgen geen overheidssteun

WILLEMSTAD - Het zijn moeilijke tijden voor tv- en radiozenders en kranten op onder meer het Caraïbische eiland Curaçao nu advertentie-inkomsten door corona verdampen.
 
De overheid van Curaçao heeft dit weekend de sectoren bekendgemaakt die vanwege de coronacrisis overheidssteun kunnen aanvragen. Ondanks dat de tv- en radiozenders en kranten op het eiland de inkomsten uit advertenties fors zien teruglopen, krijgen media in het algemeen volgens de lijst met sectoren die nu openbaar is gemaakt geen overheidssteun.
 
Dit is een groot probleem, omdat tv- en radiozenders alsmede kranten (bijna) volledig afhankelijk zijn van reclame-inkomsten.
De huur van studio- of kantoorruimte, personeelskosten en vaste lasten gaan echter onverminderd door. Zonder steun van de overheid is het niet uit te sluiten dat radiozenders genoodzaakt zijn de uitzendingen – al dan niet tijdelijk – te staken en worden faillissementen niet uitgesloten. Radiozenders en kranten zijn op Curaçao belangrijk om de bevolking te informeren over het nieuws rond het coronavirus. De overheid van Curaçao zegt echter dat het niet over de financiële middelen beschikt om de media hulp te bieden.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.

Installatie nieuwe rechters 5 februari live te volgen op Facebook en Youtube

WILLEMSTAD – Vrijdag 5 februari om 16:30 uur vindt een buitengewone zitting plaats ter gelegenheid van de installatie van zes nieuwe rechters. Tijdens deze zitting worden mrs. mw. Th. Lautenbach, dhr. W. Bel, dhr. G. Verbeek, dhr. Veldhuisen, dhr. O. Nijhuis en dhr. M. Van Wel aan de gemeenschap voorgesteld.

Overleg justitiƫle samenwerking tussen Nederland, Aruba, CuraƧao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.