Plasterk: Staten hebben structurele maatregelen genomen qua zorg en pensioenen

WILLEMSTAD – “De Staten van Curaçao hebben zowel  getroffen”, schrijft minister van Koninkrijksrelaties Ronald Plasterk in een brief aan de Tweede Kamer. Plasterk informeert hiermee de Kamer over de brief van het College financieel toezicht (Cft) inzake het SVB-fonds.

 
De Cft stuurde op 11 februari een interne memo aan de Staten over de daling in resverves van het vermogen van de SVB. In de memo staat dat het vermogen van de Sociale Verzekeringsbank vanaf 9 oktober 2010 tot eind december 2012 is gedaald met 517 miljoen gulden. De basis van dit probleem ligt bij de bevolkingssamenstelling, er wonen relatief veel oude mensen op Curaçao.
 
“Inmiddels is bekend dat de Staten van Curaçao zowel qua zorg en pensioenen structurele maatregelen heeft getroffen. De financiële uitwerking en effecten daarvan worden uiteraard door het Cft nauwlettend gevolgd”, schrijft Plasterk. In een brief van het Cft aan de minister van Financiën José Jardim schrijft het college dat het Cft blij is dat de overheid middelen reserveert om de tekorten te dekken, maar vraagt zich wel af of de tekorten zijn afgestemd met de SVB en dus of de opgenomen verplichtingen voldoende zijn. In de Rijksministerraad van april zal het recente oordeel van het Cft inzake de begroting van Curaçao aan de orde komen.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.