Presentatie Jaarverslag 2016 Hof van Justitie

Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie van Aruba, Curaçao, Sint Maarten en van Bonaire, Sint Eustatius en Saba (hierna het Hof) heeft op woensdag 24 mei 2017 zijn Jaarverslag 2016 aan de pers gepresenteerd.

Read more...

Presentation of 2016 annual report of Court of Justice

The Joint Court of Justice of Aruba, Curaçao, Sint Maarten and Bonaire, St. Eustatius and Saba (hereinafter referred to as the Court) presented the Annual Report 2016 to the press on Wednesday, May 24, 2017, at the Curaçao branch.

Read more...

‘Crash’

Door prof. dr. F.B.M. Kunneman
Onlangs kwam United Airlines wereldwijd in het nieuws. Gelukkig niet door een gruwelijk ongeluk. Wel was er sprake van een publicitaire crash.

Read more...

Speech Rafael Boasman launch of Asset Recovery Team

PHILIPSBURG - Speech by the Minister of Justice of Sint Maarten, Rafael Boasman, today at the occasion of the launching of the "Asset Recovery Team Sint Maarten" (Afpakteam Sint Maarten)

Read more...

Hof staat stil bij tussentijds voorleggen van een civiele rechtsvraag aan de Hoge Raad

WILLEMSTAD - In het kader van de beëindiging van drie nieuwe advocaten heeft mr. Jan de Boer een toespraak gehouden getiteld: Hof staat stil bij tussentijds voorleggen van een civiele rechtsvraag aan Hoge Raad.

Read more...

Toespraak Mr. Eunice Saleh Installatiezitting 27 januari 2017

Toespraak ter gelegenheid van de installatie van mr. E.A. Saleh tot president van het Hof
Excellenties, dames en heren,
Nadat bekend werd dat de RMR had besloten om mij voor te dragen als President van het Hof, waren de vele felicitaties uit alle hoeken hartverwarmend.

Read more...

Toespraak PG Guus Schram op Bonaire

KRALENDIJK - Vandaag vond op Bonaire de officiele installatie plaats van de korpschef van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN), de heer Jose Rosales. Lees hier de toespraak van Procureur-generaal (PG) mr. Guus Schram, ter gelegenheid van deze installatie.

Read more...

BESTUURDERSAANSPRAKELIJKHEID OP DE BES-EILANDEN

Niet iedere fout leidt tot aansprakelijkheid
Wat het leerstuk bestuurdersaansprakelijkheid op de BES-eilanden (Bonaire, St. Eustatius en Saba) betreft gaat het om de persoonlijke aansprakelijkheid van de bestuurder voor zijn doen en/of laten in zijn hoedanigheid van bestuurder.

Read more...

EFFECTENBEMIDDELING EN VERMOGENSBEHEER

Nieuwe wet treedt binnenkort in werking
Op korte termijn treedt in Curaçao de Landsverordening toezicht effectenbemiddelaars en vermogensbeheerders (Ltev) in werking.

Read more...

DE COMMISSARIS

Een kritische ‘baywatcher’ in rechtspersonenland
Der Alte, Der Kommissar en Witse hebben met commissarissen bij rechtspersonen gemeen dat ze kritisch onderzoek (moeten) doen naar feiten en naar de oorzaken van misstanden, en vooral moeten blijven doorvragen.

Read more...

Maak het bespreekbaar!

Door Suhendra T. Leon
We kennen allemaal de leuzen van de overlijdensverzekeringen en begrafenisondernemers met een leuk muziekje op de achtergrond. Deze leuzen komen overeen: ‘Laat je nabestaanden niet met zorgen achter’.

Read more...

Caribbean Conference Aruba Speech Martine Vis

Welcome-address Martine Vis, Hoofd Recherche Samenwerkings Team (RST) Caribbean Cybercrime Conference 16 november 2016, Renaissance Hotel Aruba

Read more...

Caribbean Cybercrime Conference Aruba Speech Guus Schram

ORANJESTAD - Opening Speech by Chief Public Prosecutor of Sint maarten Ton Maan, on behalf of Attorney General Guus Schram L.L.M on the occasion of the Caribbean Cybercrime Conference Aruba on November 16th 2016.

Read more...

Advocaten horen, zien en zwijgen?

Door Roangelo Lodewijks
In de afgelopen tijd heb ik, uiteraard met veel plezier en animo voor cliënten, hetgeen wat van een (straf)advocaat wordt verwacht binnen en buiten de rechtszaal uitgevoerd en het is voor mij duidelijk dat als advocaat men bereid moet zijn, zelfs voor hetgeen men niet heeft voorbereid.

Read more...

Artikel 6:113 BW over centen

Wordt een product aangeboden voor NAf 9,98 dan moet dus NAf 10,00 betaald worden.

Read more...

Requisitoir zaak "Strobloem" Bonaire

KRALENDIJK - Vanmorgen diende in de rechtszaal van Kralendijk de zaak Requisitoir zaak "Strobloem",

Read more...

Requisitoir in zaak Hogesteger in Hoger Beroep

WILLEMSTAD - De Advocaat-generaal (AG) van het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag 30 jaar gevangenisstraf geëist voor de man Arthur Hogesteger (1971) voor de moord met voorbedachten rade op de vrouw Cristina Barry op 15 maart 2015.

Read more...

Recht op aanwezigheid van een advocaat tijdens een huiszoeking!?

Door mr Vidjin Awadhpersad
Regelmatig valt er in de kranten te lezen dat er huiszoekingen plaatsvinden. Vanwege de grote impact van een huiszoeking op een verdachte, sta ik in dit artikel stil bij een van de rechten van een verdachte tijdens een huiszoeking: de aanwezigheid van een advocaat.

Read more...

VanEps Kunneman VanDoorne publishes online Trademark Guides

VanEps Kunneman VanDoorne launches four online Trademark Guides this week, in which all relevant information has been collected on legislation regarding registration and use of (trade)marks in Aruba, Curaçao, St. Maarten, and the BES Islands.

Read more...

Dubbeloratie bij UoC

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curacao Dr. Moises da Costa Gomez heeft prof.dr. Flora Goudappel benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Read more...

disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio