Hof staat stil bij tussentijds voorleggen van een civiele rechtsvraag aan de Hoge Raad

WILLEMSTAD - In het kader van de beëindiging van drie nieuwe advocaten heeft mr. Jan de Boer een toespraak gehouden getiteld: Hof staat stil bij tussentijds voorleggen van een civiele rechtsvraag aan Hoge Raad.

Read more...

Toespraak Mr. Eunice Saleh Installatiezitting 27 januari 2017

Toespraak ter gelegenheid van de installatie van mr. E.A. Saleh tot president van het Hof
Excellenties, dames en heren,
Nadat bekend werd dat de RMR had besloten om mij voor te dragen als President van het Hof, waren de vele felicitaties uit alle hoeken hartverwarmend.

Read more...

Toespraak PG Guus Schram op Bonaire

KRALENDIJK - Vandaag vond op Bonaire de officiele installatie plaats van de korpschef van het Korps Politie Caribisch Nederland (KPCN), de heer Jose Rosales. Lees hier de toespraak van Procureur-generaal (PG) mr. Guus Schram, ter gelegenheid van deze installatie.

Read more...

BESTUURDERSAANSPRAKELIJKHEID OP DE BES-EILANDEN

Niet iedere fout leidt tot aansprakelijkheid
Wat het leerstuk bestuurdersaansprakelijkheid op de BES-eilanden (Bonaire, St. Eustatius en Saba) betreft gaat het om de persoonlijke aansprakelijkheid van de bestuurder voor zijn doen en/of laten in zijn hoedanigheid van bestuurder.

Read more...

EFFECTENBEMIDDELING EN VERMOGENSBEHEER

Nieuwe wet treedt binnenkort in werking
Op korte termijn treedt in Curaçao de Landsverordening toezicht effectenbemiddelaars en vermogensbeheerders (Ltev) in werking.

Read more...

DE COMMISSARIS

Een kritische ‘baywatcher’ in rechtspersonenland
Der Alte, Der Kommissar en Witse hebben met commissarissen bij rechtspersonen gemeen dat ze kritisch onderzoek (moeten) doen naar feiten en naar de oorzaken van misstanden, en vooral moeten blijven doorvragen.

Read more...

Maak het bespreekbaar!

Door Suhendra T. Leon
We kennen allemaal de leuzen van de overlijdensverzekeringen en begrafenisondernemers met een leuk muziekje op de achtergrond. Deze leuzen komen overeen: ‘Laat je nabestaanden niet met zorgen achter’.

Read more...

Caribbean Conference Aruba Speech Martine Vis

Welcome-address Martine Vis, Hoofd Recherche Samenwerkings Team (RST) Caribbean Cybercrime Conference 16 november 2016, Renaissance Hotel Aruba

Read more...

Caribbean Cybercrime Conference Aruba Speech Guus Schram

ORANJESTAD - Opening Speech by Chief Public Prosecutor of Sint maarten Ton Maan, on behalf of Attorney General Guus Schram L.L.M on the occasion of the Caribbean Cybercrime Conference Aruba on November 16th 2016.

Read more...

Advocaten horen, zien en zwijgen?

Door Roangelo Lodewijks
In de afgelopen tijd heb ik, uiteraard met veel plezier en animo voor cliënten, hetgeen wat van een (straf)advocaat wordt verwacht binnen en buiten de rechtszaal uitgevoerd en het is voor mij duidelijk dat als advocaat men bereid moet zijn, zelfs voor hetgeen men niet heeft voorbereid.

Read more...

Artikel 6:113 BW over centen

Wordt een product aangeboden voor NAf 9,98 dan moet dus NAf 10,00 betaald worden.

Read more...

Requisitoir zaak "Strobloem" Bonaire

KRALENDIJK - Vanmorgen diende in de rechtszaal van Kralendijk de zaak Requisitoir zaak "Strobloem",

Read more...

Requisitoir in zaak Hogesteger in Hoger Beroep

WILLEMSTAD - De Advocaat-generaal (AG) van het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag 30 jaar gevangenisstraf geëist voor de man Arthur Hogesteger (1971) voor de moord met voorbedachten rade op de vrouw Cristina Barry op 15 maart 2015.

Read more...

Recht op aanwezigheid van een advocaat tijdens een huiszoeking!?

Door mr Vidjin Awadhpersad
Regelmatig valt er in de kranten te lezen dat er huiszoekingen plaatsvinden. Vanwege de grote impact van een huiszoeking op een verdachte, sta ik in dit artikel stil bij een van de rechten van een verdachte tijdens een huiszoeking: de aanwezigheid van een advocaat.

Read more...

VanEps Kunneman VanDoorne publishes online Trademark Guides

VanEps Kunneman VanDoorne launches four online Trademark Guides this week, in which all relevant information has been collected on legislation regarding registration and use of (trade)marks in Aruba, Curaçao, St. Maarten, and the BES Islands.

Read more...

Dubbeloratie bij UoC

WILLEMSTAD - De Universiteit van Curacao Dr. Moises da Costa Gomez heeft prof.dr. Flora Goudappel benoemd tot buitengewoon hoogleraar aan de Faculteit der Rechtsgeleerdheid.

Read more...

All-inclusive met mate

Door Sophie van Lint
Zoals in eerdere blogposts ook wel eens is beschreven, is je rol als advocaat hier in de Cariben soms anders dan in Nederland. Een voorbeeld daarvan is onze betrokkenheid bij wetgevingstrajecten.

Read more...

“I was born a poor black child in Chicago”

Door Didi M. Wildeman
Als u nu de naam ‘Melania Trump’ op Google intypt, ontkomt u niet aan hits waar woorden als ‘plagiaat’ of ‘speechdief’ aan gekoppeld zijn. De media stonden er tot voor kort vol mee.

Read more...

Toespraak Advocaat-generaal (AG) mr. Leomar Angela

Toespraak Advocaat-generaal (AG) mr. Leomar Angela ter gelegenheid van de installatiezitting op 9 september 2016.

Read more...

Opening Academisch jaar UoC 9 september

WILLEMSTAD - De opening van het Academisch jaar 2016-2017 van de University of Curacao Dr. Moises da Costa Gomez (uoC) vindt plaats op vrijdag 9 september.

Read more...

disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio