Makelaarscourtagerecht?!

Door mr Mirto F. Murray - Met enige regelmaat vallen in de brievenbus tijdschriften die te maken hebben met onroerend goed. Steevast zijn die tijdschriften gevuld met advertenties waarin onroerend goed makelaars woningen te koop of te huur aanbieden. In 2001 werd wetgeving geïntroduceerd in het Burgerlijk Wetboek [BW] die de verschuldigdheid van de vergoeding van de makelaar regelt. 

Zoals bij de invoering van zoveel wettelijke bepalingen werd van overheidszijde niet of nauwelijks aandacht besteed aan de nieuwigheden in de wetgeving. In de praktijk blijkt met name bij particulieren.
 
Lees hier het artikel Makelaarscourtagerecht?! in pdf.
 
mr Mirto F. Murray - SMS Attorneys at Law
 

Wijziging dienstverlening Gerecht in eerste aanleg Bonaire vanwege Coronamaatregelen van 21 t/m 30 september

KRALENDIJK – Om de verspreiding van het coronavirus Covid-19 tegen te gaan heeft het Gerecht in eerste aanleg Bonaire een aantal maatregelen genomen. Deze maatregelen gelden voorlopig vanaf vandaag, 21 september, tot en met 30 september 2020.

Politie neemt gevaarlijke honden in beslag

WILLEMSTAD - Heden heeft het HIT-team van de politie op last van de officier van justitie van het Openbaar Ministerie twee gevaarlijke honden in beslaggenomen. Dit naar aanleiding van een bijtincident dat deze zomer plaatsvond bij Koredor.

Openbaar Ministerie schikt met geldtransactiekantoren

De officier van justitie van het Parket Procureur-Generaal van Curaçao, Sint Maarten en Bonaire, Sint Eustatius en Saba (“OM”) heeft een tweetal geldtransactiekantoren op Sint Maarten – Popular Express en Money Express - een transactie aangeboden ter voorkoming van verdere strafrechtelijke vervolging.