10 jaar Karel’s Legal Blog

WILLEMSTAD - Op 1 juni 2015 bestaat Karel’s Legal Blog (www.curacao-law.com) 10 jaar. Deze juridische weblog is een initiatief van Karel Frielink, advocaat en partner bij BZSE Advocaten Curaçao.
 
In het Caribische deel van het Koninkrijk was hij de eerste met een juridische weblog.
 
Karel Frielink: ‘Ik werd in augustus 2004 lid van LinkedIn en kort daarna van andere sociale netwerken. In die tijd maakte ik ook kennis met het fenomeen weblog. Toen ik zag dat een weblog een effectief instrument kon zijn voor kennisdeling en marketing, ben ik met mijn eigen weblog begonnen. Wekelijks bezoeken nu honderden mensen mijn website.’
 
Op de weblog wordt aandacht besteed aan het recht van de zes landen en eilanden die tezamen het Caribische deel van het Koninkrijk vormen. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan onderwerpen als ondernemingsrecht, financieel recht en geschillenbeslechting. De meeste teksten zijn in het Engels, maar in de rubriek ‘Mijn opinie’ schrijft Frielink in vaak scherpe bewoordingen over actuele politieke zaken.
 
Er zijn meer dan 550.000 zogeheten pageviews gemeten (dat is het aantal keren dat pagina’s van de website zijn bekeken). De meeste bezoekers van de weblog komen uit de Verenigde Staten. Op de tweede plaats staan de Caribische landen, gevolgd door Nederland, Groot-Brittannië, Canada en Duitsland.
 
‘Een weblog is een uitstekend middel om bestaande cliënten aan je te binden, maar ook om nieuwe cliënten te werven. Maar je moet wel bereid zijn er veel tijd en energie in te steken’, aldus Frielink.
 

Kabinet verlengt steunpakket voor Caribisch Nederland

DEN HAAG - Het kabinet heeft besloten om het steun- en herstelpakket voor inwoners en bedrijven op Bonaire, Sint-Eustatius en Saba, vanwege het coronavirus, met nog eens negen maanden te verlengen tot 12 juli 2021.

CFT warns St. Maarten that loan is illegal

THE HAGUE--The Committee for Financial Supervision (CFT) on Monday admonished St. Maarten Finance Minister Ardwell Irion for issuing a loan on the local capital market without prior permission.

Saba and Sint Eustatius can submit court petitions through e-mail

SABA/STATIA - Due to the Covid-19 Pandemic it is currently not possible for the Court to travel to Saba or Sint Eustatius.