10 jaar Karel’s Legal Blog

WILLEMSTAD - Op 1 juni 2015 bestaat Karel’s Legal Blog (www.curacao-law.com) 10 jaar. Deze juridische weblog is een initiatief van Karel Frielink, advocaat en partner bij BZSE Advocaten Curaçao.
 
In het Caribische deel van het Koninkrijk was hij de eerste met een juridische weblog.
 
Karel Frielink: ‘Ik werd in augustus 2004 lid van LinkedIn en kort daarna van andere sociale netwerken. In die tijd maakte ik ook kennis met het fenomeen weblog. Toen ik zag dat een weblog een effectief instrument kon zijn voor kennisdeling en marketing, ben ik met mijn eigen weblog begonnen. Wekelijks bezoeken nu honderden mensen mijn website.’
 
Op de weblog wordt aandacht besteed aan het recht van de zes landen en eilanden die tezamen het Caribische deel van het Koninkrijk vormen. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan onderwerpen als ondernemingsrecht, financieel recht en geschillenbeslechting. De meeste teksten zijn in het Engels, maar in de rubriek ‘Mijn opinie’ schrijft Frielink in vaak scherpe bewoordingen over actuele politieke zaken.
 
Er zijn meer dan 550.000 zogeheten pageviews gemeten (dat is het aantal keren dat pagina’s van de website zijn bekeken). De meeste bezoekers van de weblog komen uit de Verenigde Staten. Op de tweede plaats staan de Caribische landen, gevolgd door Nederland, Groot-Brittannië, Canada en Duitsland.
 
‘Een weblog is een uitstekend middel om bestaande cliënten aan je te binden, maar ook om nieuwe cliënten te werven. Maar je moet wel bereid zijn er veel tijd en energie in te steken’, aldus Frielink.
 

Overleg justitiële samenwerking tussen Nederland, Aruba, Curaçao en Sint Maarten geslaagd

DEN HAAG - Juist in tijden van crisis is het van groot belang goed en constructief samen te blijven werken binnen het Koninkrijk. Vandaag vergaderden de ministers van Justitie Grapperhaus (Nederland inclusief Caribisch Nederland), Bikker (Aruba), Girigorie (Curaçao) en Richardson (Sint Maarten) met elkaar over de justitiële samenwerking.

Cannabis farming, animal cruelty laws among US Party focus points

PHILIPSBURG– A tolerance policy for the decriminalisation of possession, use and cultivation of cannabis, permitting cannabis farming for medicinal and recreational purposes, and pursuing a law on animal cruelty are amongst the many issues on which United St. Maarten Party (US Party) wants to focus this year.

Marinier krijgt drie maanden voor veroorzaken auto-ongeluk

PHILIPSBURG/ARNHEM – Meer dan een jaar na dato krijgt Patricia Lynch naar eigen zeggen eindelijk erkenning: de Nederlandse marinier die haar in de nacht van 4 mei 2019 meesleepte in een auto-ongeluk op Sint-Maarten, krijgt drie maanden militaire detentie.