Two Caribbean Countries Removed from EU Tax Haven Blacklist

BRUSSELS, Belgium – The European Union (EU) Council has removed The Bahamas and St Kitts and Nevis from the list of jurisdictions deemed to facilitate tax avoidance, leaving two other Caribbean territories on the blacklist.

Read more...

Minister Jesus-Leito vraagt Nederlandse regering om technische bijstand voor audits

DEN HAAG – De Curaçaose minister van Verkeer, Vervoer en Ruimtelijke Planning Zita Jesus-Leito heeft tijdens het werkbezoek dat zij op dit moment aan Nederland brengt met de Nederlandse regering afspraken gemaakt over technische bijstand om twee zware audits voor te bereiden waaraan het gehele Koninkrijk wordt onderworpen.

Read more...

Belastingwinkel voor gratis hulp bij doen van aangifte voor Curaçao en Aruba

ROTTERDAM/ WILLEMSTAD/ ORANJESTAD - Belastingbetalers op Curaçao en Aruba kunnen vanaf volgend jaar gratis onafhankelijk advies krijgen bij het doen van de jaarlijkse aangifte.

Read more...

Tweede Kamer wil geen Europese belasting voor grote bedrijven

DEN HAAG - De Tweede Kamer wil voorlopig geen Europese belasting voor grote bedrijven als Facebook en Google.

Read more...

NL standpunten EC-voorstellen belastingheffing digitale economie

DEN HAAG - Minister Blok heeft een fiche van de werkgroep Beoordeling Nieuwe Commissievoorstellen (BNC) gepubliceerd waarin wordt ingegaan op nieuwe voorstellen van de Europese Commissie betreffende belastingheffing in de digitale economie.

Read more...

VVAB neemt strijd tegen witwassen serieus

De Vereniging van Administratiekantoren en Belastingconsulenten BES (VVAB) heeft twee studiemiddagen voor leden gehouden. Onderwerp waren de wettelijke verplichtingen van administratie- en belastingadvieskantoren in de strijd tegen het witwassen van geld en terrorismefinancieren.

Read more...

Uniforme winstbelastingregels in de EU

Het Europees Parlement stemt in met een rigoureuze herziening van het belastingsysteem voor multinationals
Een gezamenlijke grondslag voor de winstbelasting moet een einde maken aan belastingontwijking door grote ondernemingen.

Read more...

Adviseurs in de EU moeten fiscale constructies melden

Belastingadviseurs en andere tussenpersonen in de EU moeten fiscale constructies, die ze voor klanten via het buitenland opzetten om minder belasting te betalen, aanmelden. De EU-lidstaten moeten die informatie automatisch met elkaar delen via een gecentraliseerde gegevensbank.

Read more...

Uitwisselingsverdrag Aruba met Duitsland naar Staten-Generaal

DEN HAAG - Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken heeft het verdrag tussen Aruba en Duitsland inzake de uitwisseling van informatie betreffende belastingen ter goedkeuring aan de Staten-Generaal voorgelegd.

Read more...

EU schrapt acht belastingparadijzen van lijst

BRUSSEL - De EU schrapt acht namen van de zwarte lijst voor belastingparadijzen. Dat zijn de ministers van Financiën in Brussel overeengekomen.

Read more...

Uitspraak: Nederlandse beleggingsvennootschap in 2004 nog in Nederland gevestigd

De Hoge Raad oordeelt dat Nederland heffingsbevoegd is voor het jaar 2004. X bv werd in 2004 namelijk nog niet geleid door de formele directie, maar door A, vanuit zijn woonplaats.

Read more...

EU Tax Haven Blacklist Will Have Serious Implications, Says Barbados Minister

BRIDGETOWN, Barbados – The blacklisting of Barbados by the European Union (EU) could have serious implications for the island’s economy, International Business Minister Donville Inniss has warned.

Read more...

Four Caribbean Countries on New EU Tax Haven Blacklist

BRUSSELS, Belgium – The European Union (EU) has released a blacklist of 17 countries which it says are tax havens, and four Caribbean countries are included.

Read more...

Aruba en Curaçao dreigen op zwarte lijst voor belastingparadijzen te belanden

De Europese Unie zet zeventien belastingparadijzen op een zwarte lijst. Aruba en Curaçao dreigen daar eveneens op terecht te komen als ze niet voor 1 januari 2019 hun leven beteren om belastingontwijking te bestrijden.

Read more...

Commentaar NOB op Belastingplan 2018

De NOB heeft commentaar gegeven op de Nota van wijziging bij het Belastingplan 2018 en het wetsvoorstel tot Wijziging van de Wet inkomstenbelasting 2001 tot het geleidelijk uitfaseren van de aftrek wegens geen of geringe eigenwoningschuld.

Read more...

Bijzondere colllegereeks over Caribisch Fiscaal Recht bij Erasmus Rotterdam

ROTTERDAM - Op de rechtenfaculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Erasmus School of Law, gaat deze maand een unieke collegereeks van start.

Read more...

Belasting op cultuur- en sportactiviteiten heeft aandacht van bestuurscollege Bonaire

KRALENDIJK - Onlangs is kennis genomen van een publicatie in de (sociale) media dat de Belastingdienst een wettelijke regeling toepast m.b.t. het innen van belasting op presentaties en betalingen/investeringen die gedaan worden wanneer een buitenlandse artiest of sporter aangetrokken wordt.

Read more...

Accountancy nog plat na orkaan op Sint Maarten

PHILIPSBURG - Het lokale bedrijfsleven op Sint Maarten ligt nog grotendeels plat. Ook de accountantskantoren zijn nog buiten werking, meldt accountant.nl.

Read more...

Caribbean Credit Bureau Wants Taxes Waived on Hurricane Relief Supplies

BRIDGETOWN, Barbados – In the wake of Hurricane Irma, a special appeal has been made for regional governments to waive airport taxes and other levies on emergency relief supplies.

Read more...

Interne emails van Belastingdienst over informatiebeschikking mogen geheim blijven

De geheimhoudingskamer van Rechtbank Gelderland oordeelt dat de interne emails van de Belastingdienst in hun geheel een op de zaak betrekking hebbend stuk zijn.

Read more...

disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio