VVAB neemt strijd tegen witwassen serieus

De Vereniging van Administratiekantoren en Belastingconsulenten BES (VVAB) heeft twee studiemiddagen voor leden gehouden. Onderwerp waren de wettelijke verplichtingen van administratie- en belastingadvieskantoren in de strijd tegen het witwassen van geld en terrorismefinancieren.

Read more...

Uniforme winstbelastingregels in de EU

Het Europees Parlement stemt in met een rigoureuze herziening van het belastingsysteem voor multinationals
Een gezamenlijke grondslag voor de winstbelasting moet een einde maken aan belastingontwijking door grote ondernemingen.

Read more...

Adviseurs in de EU moeten fiscale constructies melden

Belastingadviseurs en andere tussenpersonen in de EU moeten fiscale constructies, die ze voor klanten via het buitenland opzetten om minder belasting te betalen, aanmelden. De EU-lidstaten moeten die informatie automatisch met elkaar delen via een gecentraliseerde gegevensbank.

Read more...

Uitwisselingsverdrag Aruba met Duitsland naar Staten-Generaal

DEN HAAG - Minister Zijlstra van Buitenlandse Zaken heeft het verdrag tussen Aruba en Duitsland inzake de uitwisseling van informatie betreffende belastingen ter goedkeuring aan de Staten-Generaal voorgelegd.

Read more...

EU schrapt acht belastingparadijzen van lijst

BRUSSEL - De EU schrapt acht namen van de zwarte lijst voor belastingparadijzen. Dat zijn de ministers van Financiën in Brussel overeengekomen.

Read more...

Uitspraak: Nederlandse beleggingsvennootschap in 2004 nog in Nederland gevestigd

De Hoge Raad oordeelt dat Nederland heffingsbevoegd is voor het jaar 2004. X bv werd in 2004 namelijk nog niet geleid door de formele directie, maar door A, vanuit zijn woonplaats.

Read more...

EU Tax Haven Blacklist Will Have Serious Implications, Says Barbados Minister

BRIDGETOWN, Barbados – The blacklisting of Barbados by the European Union (EU) could have serious implications for the island’s economy, International Business Minister Donville Inniss has warned.

Read more...

Four Caribbean Countries on New EU Tax Haven Blacklist

BRUSSELS, Belgium – The European Union (EU) has released a blacklist of 17 countries which it says are tax havens, and four Caribbean countries are included.

Read more...

Aruba en Curaçao dreigen op zwarte lijst voor belastingparadijzen te belanden

De Europese Unie zet zeventien belastingparadijzen op een zwarte lijst. Aruba en Curaçao dreigen daar eveneens op terecht te komen als ze niet voor 1 januari 2019 hun leven beteren om belastingontwijking te bestrijden.

Read more...

Commentaar NOB op Belastingplan 2018

De NOB heeft commentaar gegeven op de Nota van wijziging bij het Belastingplan 2018 en het wetsvoorstel tot Wijziging van de Wet inkomstenbelasting 2001 tot het geleidelijk uitfaseren van de aftrek wegens geen of geringe eigenwoningschuld.

Read more...

Bijzondere colllegereeks over Caribisch Fiscaal Recht bij Erasmus Rotterdam

ROTTERDAM - Op de rechtenfaculteit van de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Erasmus School of Law, gaat deze maand een unieke collegereeks van start.

Read more...

Belasting op cultuur- en sportactiviteiten heeft aandacht van bestuurscollege Bonaire

KRALENDIJK - Onlangs is kennis genomen van een publicatie in de (sociale) media dat de Belastingdienst een wettelijke regeling toepast m.b.t. het innen van belasting op presentaties en betalingen/investeringen die gedaan worden wanneer een buitenlandse artiest of sporter aangetrokken wordt.

Read more...

Accountancy nog plat na orkaan op Sint Maarten

PHILIPSBURG - Het lokale bedrijfsleven op Sint Maarten ligt nog grotendeels plat. Ook de accountantskantoren zijn nog buiten werking, meldt accountant.nl.

Read more...

Caribbean Credit Bureau Wants Taxes Waived on Hurricane Relief Supplies

BRIDGETOWN, Barbados – In the wake of Hurricane Irma, a special appeal has been made for regional governments to waive airport taxes and other levies on emergency relief supplies.

Read more...

Interne emails van Belastingdienst over informatiebeschikking mogen geheim blijven

De geheimhoudingskamer van Rechtbank Gelderland oordeelt dat de interne emails van de Belastingdienst in hun geheel een op de zaak betrekking hebbend stuk zijn.

Read more...

Voorstel EU voor meldplicht voor adviseurs die belastingsluipwegen bedenken

NEDERLAND - Meer dan een jaar na de eerste publicaties over de Panama Papers komt de Europese commissie met een nieuw voorstel tegen belastingontwijking.

Read more...

Gregory Elisa verhoord door onderzoekscommissie Tweede Kamer

DEN HAAG - regory Elias begrijpt eerst niet dat zijn naam 312 keer voorkomt in de Panama Papers. En zijn trustkantoor 1200 keer.

Read more...

Parlementaire ondervraging over brievenbusfirma's en trustkantoren

DEN HAAG - Veertien maanden na de publicatie van de Panama Papers wordt er nu serieus werk gemaakt om de sector van brievenbusfirma's en trustkantoren in Nederland door te lichten.

Read more...

Uitspraak beroep belastingzaken

ECLI:NL:OGEAC:2017:52 Gerecht in eerste aanleg van Curaçao, 18-05-2017, BBZ nrs. CUR201600353 en CUR201600354
Het verzoek om uitstel van de zitting is afgewezen omdat dit niet terstond na de oproeping gedaan is.

Read more...

Corallo’s lawyer denies tax evasion allegations

PHILIPSBURG–“The accusation that Global Starnet committed crimes of tax evasion as a result of non-payment of the special PREU tax that the concessionaires of the legal gaming system must pay to the Italian state, and taxes on business income, is totally devoid of any foundation,” attorney-at-law Eldon “Peppie” Sulvaran said in a statement on Monday.

Read more...

disclaimer | privacy
© Dutch Caribbean Legal Portal | Website by Blinq Web Studio