Curacao House

Contact Person: Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao
Phone: (0031) 070 3066111
Fax: (0031) 070 3066110
Website: http://www.vertegenwoordigingcuracao.nl/
Country: The Netherlands
P.O. Box: 2597 Jp
Street: Badhuisweg 175
City: Den Haag
Description:


The Curacao House is the Agency in the Netherlands of the Government and the Island Territory of Curacao.

 

Gevolmachtigde Minister van Curaçao

 

Het nieuwe Kabinet van Curaçao wil u via deze website van informatie voorzien over de ontwikkelingen binnen de overheid van ons nieuwe land Curaçao, per 10 oktober 2010

 

U kunt op deze website meer inzicht krijgen in de structuur van het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao, de missie, de taken en verantwoordelijkheden.

 

Deze website is momenteel nog in opbouw, wij zullen u op de hoogte stellen wanneer de website officieel zal worden gelanceerd.

 

Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister is de officiële vertegenwoordiging van Curaçao in Nederland. De Gevolmachtigde Minister van Curaçao is lid van de Ministerraad van het Koninkrijk. Deze Rijksministerraad wordt gevormd door de ministers van de Nederlandse regering samen met en Aruba en Sint Maarten. 

Op deze manier neemt de Gevolmachtigde Minister van Curaçao deel aan politiek overleg in Nederland over Koninkrijksaangelegenheden, zoals internationale verdragen, defensie aangelegenheden en zaken aangaande de Nederlandse nationaliteit. Tevens behartigt de Gevolmachtigde Minister de algemene belangen van Curacaoenaars in Nederland. In dit verband vervult het Kabinet een aantal consulaire taken.  

 


De Gevolmachtigde Minister van Curaçao, mr. Sheldry P. Osepa, is beëdigd op 10 oktober 2010.


 

 

Powered by Sigsiu.NET

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.