New pregnancy law published

WILLEMSTAD - The new pregnancy law has been published more than a month ago, and therefore is already effective. Read here the LANDSVERORDENING van de 3de april 2012 tot wijziging van Boek 7A van het Burgerlijk Wetboek van de Nederlandse Antillen (zwangerschapsverlof)

Vanaf de indiening van het voorstel door oud-Statenlid Dwigno Puriel (MAN) tot nu heeft het traject zo’n vijf jaar in beslag genomen.

Minister van Sociale Zaken Hensley Koeiman (MAN) gaf vanmiddag een toelichting op de nieuwe wet. Daarmee is het zwangerschapsverlof uitgebreid van 12 naar 14 weken en is een werkgever wettelijk verplicht om een werkneemster gedurende negen maanden na de bevalling tijd en ruimte te gunnen voor het afkolven van moedermelk. Andere rechten die geregeld zijn in de wet zijn onder meer dat een zwangere werkneemster hierom niet ontslagen mag worden, of om redenen die met de zwangerschap samenhangen. Ook mag een werkgever bij aanvang van een dienstverband niet eisen dat er een zwangerschapstest wordt overlegd, tenzij het werk een risico vormt voor moeder en kind.

Partijleider Anthony Godett (FOL) toont zich in een persbericht erg verheugd. Hij betreurt wel dat de wet al op 3 april is getekend, maar pas op 7 mei naar de Staten is gestuurd. Dat het traject zo lang geduurd heeft, komt onder andere door de vereiste beoordeling door verschillende organen.

Download hier de LANDSVERORDENING van de 3de april 2012 tot wijziging van Boek 7A van het Burgerlijk Wetboek van de Nederlandse Antillen (zwangerschapsverlof)
 

zie ook: Law & Ordinances Curacao - Civil Laws - book 7A: special agreements

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.