Uitstel status Rijkswetten

DEN HAAG - In navolging van verschillende andere Tweede Kamercommissies heeft ook de commissie Binnenlandse Zaken besloten de afweging over controversiële onderwerpen te verplaatsen, waarmee nog onduidelijk blijft of de Rijkswet op het Nederlanderschap nog door dit kabinet behandeld wordt of pas na de verkiezingen van 12 september.

De vergadering is op verzoek van de PvdA naar 31 mei verplaatst als de bezuinigingsplannen van VVD, CDA, D66, GroenLinks en de Christen Unie bekend zijn.

De Rijksvisumwet valt onder de verantwoordelijkheid van de commissie Buitenlandse Zaken, die al afgelopen dinsdag besloot de afweging uit te stellen, terwijl een wettelijke regeling voor personenverkeer binnen het Koninkrijk onder de verantwoordelijkheid valt van de commissie Immigratie en Asiel, die op 30 mei over de controversiële onderwerpen vergadert. Personenverkeer staat overigens niet als onderwerp op de agenda, omdat de plannen nog in een voorbereidende fase zitten en er dus helemaal geen documenten zijn die besproken kunnen worden.

De Staten van Curaçao, Aruba en St. Maarten vinden dat de Tweede Kamer deze onderwerpen controversieel moet verklaren.

Raad van Advies op bezoek bij de Gouverneur

WILLEMSTAD – De Gouverneur, Hare Excellentie Lucille George-Wout, onderhoudt regelmatig contact met de Raad van Advies in haar hoedanigheid als voorzitter van de Raad.

Wet Openstelling huwelijk ingediend bij CuraƧaos Parlement

WILLEMSTAD – De Curacaose parlementariërs Giselle Mac William en Stephen Walroud hebben bij de Staten van Curacao een wetsvoorstel Aanpassing wettelijk huwelijk ingediend.

Alle vestigingen Hof van Justitie vrijdag 31 mei 2019 gesloten

Alle vestigingen van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie (op Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire) zijn de dag na Hemelvaart, vrijdag 31 mei 2019, gesloten.