Uitstel status Rijkswetten

DEN HAAG - In navolging van verschillende andere Tweede Kamercommissies heeft ook de commissie Binnenlandse Zaken besloten de afweging over controversiële onderwerpen te verplaatsen, waarmee nog onduidelijk blijft of de Rijkswet op het Nederlanderschap nog door dit kabinet behandeld wordt of pas na de verkiezingen van 12 september.

De vergadering is op verzoek van de PvdA naar 31 mei verplaatst als de bezuinigingsplannen van VVD, CDA, D66, GroenLinks en de Christen Unie bekend zijn.

De Rijksvisumwet valt onder de verantwoordelijkheid van de commissie Buitenlandse Zaken, die al afgelopen dinsdag besloot de afweging uit te stellen, terwijl een wettelijke regeling voor personenverkeer binnen het Koninkrijk onder de verantwoordelijkheid valt van de commissie Immigratie en Asiel, die op 30 mei over de controversiële onderwerpen vergadert. Personenverkeer staat overigens niet als onderwerp op de agenda, omdat de plannen nog in een voorbereidende fase zitten en er dus helemaal geen documenten zijn die besproken kunnen worden.

De Staten van Curaçao, Aruba en St. Maarten vinden dat de Tweede Kamer deze onderwerpen controversieel moet verklaren.

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.