Uitstel status Rijkswetten

DEN HAAG - In navolging van verschillende andere Tweede Kamercommissies heeft ook de commissie Binnenlandse Zaken besloten de afweging over controversiële onderwerpen te verplaatsen, waarmee nog onduidelijk blijft of de Rijkswet op het Nederlanderschap nog door dit kabinet behandeld wordt of pas na de verkiezingen van 12 september.

De vergadering is op verzoek van de PvdA naar 31 mei verplaatst als de bezuinigingsplannen van VVD, CDA, D66, GroenLinks en de Christen Unie bekend zijn.

De Rijksvisumwet valt onder de verantwoordelijkheid van de commissie Buitenlandse Zaken, die al afgelopen dinsdag besloot de afweging uit te stellen, terwijl een wettelijke regeling voor personenverkeer binnen het Koninkrijk onder de verantwoordelijkheid valt van de commissie Immigratie en Asiel, die op 30 mei over de controversiële onderwerpen vergadert. Personenverkeer staat overigens niet als onderwerp op de agenda, omdat de plannen nog in een voorbereidende fase zitten en er dus helemaal geen documenten zijn die besproken kunnen worden.

De Staten van Curaçao, Aruba en St. Maarten vinden dat de Tweede Kamer deze onderwerpen controversieel moet verklaren.

COCI tables anti-money-laundering legislation concerns with Minister

PHILIPSBURG--The St. Maarten Chamber of Commerce and Industry (COCI) tabled its concerns on the proposed changes to the law relating to the Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) recommendations and, in particular, the articles of the law related to COCI’s functioning, during a meeting with Justice Minister Cornelius de Weever and his legal advisers on August 19.

Detentie chauffeur dodelijk ongeluk Curacao verlengd

WILLEMSTAD - De detentie van de chauffeur die afgelopen vrijdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte is verlengd.

Braziliaanse uitwisselingskandidaten Rotary Club bezoeken Hof Curacao

WILLEMSTAD – Onlangs heeft de vicepresident van het Hof, mr. Mauritsz de Kort, samen met rechter mr. Sigmar Carmelia twee uitwisselingskandidaten uit Brazilië ontvangen.