Veertig procent van notarissen weleens bedreigd

THE NETHERLANDS - Ruim veertig procent van de (kandidaat-)notarissen is tijdens het werk weleens bedreigd. In een derde van de gevallen gaat het om schelden.
 
Zeven procent van de respondenten is fysiek bedreigd. Hieronder valt dreigen met een wapen, de dood en het wat willen aandoen van naasten.
 
Dit blijkt uit onderzoek van de KNB. De meeste notariële slachtoffers hebben te maken gehad met verbaal geweld: zo’n zestig procent. Ook per post of e-mail wordt er aardig wat gedreigd: dertig procent.
 
Schelden en het niet willen betalen van de rekening komen het meest voor. De meeste bedreigingen vinden plaats in het personen- en familierechtpraktijk: bijna zestig procent. Op de tweede plaats staat de vastgoedpraktijk.
 
In Notariaat Magazine, editie november 2016 staat een uitgebreid artikel over het onderzoek.

Raad van Advies op bezoek bij de Gouverneur

WILLEMSTAD – De Gouverneur, Hare Excellentie Lucille George-Wout, onderhoudt regelmatig contact met de Raad van Advies in haar hoedanigheid als voorzitter van de Raad.

Wet Openstelling huwelijk ingediend bij CuraƧaos Parlement

WILLEMSTAD – De Curacaose parlementariërs Giselle Mac William en Stephen Walroud hebben bij de Staten van Curacao een wetsvoorstel Aanpassing wettelijk huwelijk ingediend.

Alle vestigingen Hof van Justitie vrijdag 31 mei 2019 gesloten

Alle vestigingen van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie (op Aruba, Curaçao, Sint Maarten en Bonaire) zijn de dag na Hemelvaart, vrijdag 31 mei 2019, gesloten.