Veertig procent van notarissen weleens bedreigd

THE NETHERLANDS - Ruim veertig procent van de (kandidaat-)notarissen is tijdens het werk weleens bedreigd. In een derde van de gevallen gaat het om schelden.
 
Zeven procent van de respondenten is fysiek bedreigd. Hieronder valt dreigen met een wapen, de dood en het wat willen aandoen van naasten.
 
Dit blijkt uit onderzoek van de KNB. De meeste notariële slachtoffers hebben te maken gehad met verbaal geweld: zo’n zestig procent. Ook per post of e-mail wordt er aardig wat gedreigd: dertig procent.
 
Schelden en het niet willen betalen van de rekening komen het meest voor. De meeste bedreigingen vinden plaats in het personen- en familierechtpraktijk: bijna zestig procent. Op de tweede plaats staat de vastgoedpraktijk.
 
In Notariaat Magazine, editie november 2016 staat een uitgebreid artikel over het onderzoek.

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.