Veertig procent van notarissen weleens bedreigd

THE NETHERLANDS - Ruim veertig procent van de (kandidaat-)notarissen is tijdens het werk weleens bedreigd. In een derde van de gevallen gaat het om schelden.
 
Zeven procent van de respondenten is fysiek bedreigd. Hieronder valt dreigen met een wapen, de dood en het wat willen aandoen van naasten.
 
Dit blijkt uit onderzoek van de KNB. De meeste notariële slachtoffers hebben te maken gehad met verbaal geweld: zo’n zestig procent. Ook per post of e-mail wordt er aardig wat gedreigd: dertig procent.
 
Schelden en het niet willen betalen van de rekening komen het meest voor. De meeste bedreigingen vinden plaats in het personen- en familierechtpraktijk: bijna zestig procent. Op de tweede plaats staat de vastgoedpraktijk.
 
In Notariaat Magazine, editie november 2016 staat een uitgebreid artikel over het onderzoek.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.