Eis om vergoeding overschrijding termijn moet tijdig zijn

Wie een vergoeding wil ontvangen voor immateriële schade geleden door het overschrijden van de redelijke termijn in een beroepsprocedure, moet daar niet te lang mee wachten. Het Hof Amsterdam heeft namelijk geoordeeld dat de termijn pas ingaat aan het begin van de verwijzingsprocedure als de Hoge Raad in zijn verwijzing niets zegt over de schadevergoeding.

 
In de zaak voor het hof had de belanghebbende pas in de cassatieprocedure een verzoek ingediend voor een vergoeding van immateriële schade die hij had geleden als gevolg van het overschrijden van de redelijke termijn. De Hoge Raad verklaarde het beroep van de man gegrond en verwees de zaak naar Hof Amsterdam zonder uitspraak te doen over de gevraagde vergoeding voor immateriële schade. Hof Amsterdam stelde dat daardoor de redelijke termijn begon te lopen bij aanvang van de verwijzingsprocedure. Omdat het hof de verwijzingsuitspraak deed binnen een jaar na de verwijzing door de Hoge Raad, zag het geen reden de belanghebbende een schadevergoeding toe te kennen in verband met een overschrijding van de redelijke termijn. De man ontving wel een forfaitaire proceskostenvergoeding.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.