FWNK verliest zaken

WILLEMSTAD – Loterijverkopers Jurino Eugenio en Ottley Pieternella zijn gisteren in het gelijk gesteld door het Gerecht in Eerste Aanleg. Fundashon Wega di Number Kòrsou (FWNK) moet binnen 24 uur de verkoop van bonboeken aan beide loterijhouders hervatten.
 
Eugenio, eigenaar van Sure Lottery, spande op 8 mei een kort geding aan tegen FWNK. Pieternella volgde op 20 mei.
 
Eugenio koopt al jaren bonboeken bij Wega di Number, al heeft hij geen geldige loterijvergunning. Deze is op 30 oktober vorig jaar aangevraagd, maar op die aanvraag is nog niet beslist.
 
FWNK besloot op 11 april dit jaar de verkoop van bonboeken aan Eugenio plotseling stop te zetten omdat de vereiste vergunningen zouden ontbreken.
 
De rechter oordeelde echter dat dit besluit niet zomaar genomen kan worden, omdat FWNK jarenlang gedoogde dat Eugenio bonnen verkocht en bonnenboeken inkocht.
 
,,Gelet hierop heeft gedaagde niet de bevoegdheid om plotsklaps de verkoop te staken.”
 
Eugenio is echter niet de enige loterijverkoper zonder vergunning.
 
,,Het gerecht heeft er bij dit oordeel rekening mee gehouden dat eiser genoegzaam aannemelijk heeft gemaakt dat op dit moment geen enkele bonnenverkoper in het bezit is van een geldige vergunning, zulks in afwachting van de verlenging van de vergunning voor het jaar 2013” , zo constateerde de rechter.
 
Loterijverkoper Pieternella beschikte vorig jaar nog wel over een vergunning, maar het verzoek om verlenging van de vergunning voor 2013 is nog niet verleend.
 
Op 26 april liet Wega di Number aan Pieternella weten geen bonnenboeken aan hem te willen verkopen, omdat hij aan Eugenio zou doorverkopen, zo stelde FWNK.
 
Pieternella verklaarde op de zitting dat hij anderhalf tot twee, soms drie bonboeken per dag gebruikt, van doorverkoop zou dan ook geen sprake zijn.
 
De rechter oordeelde dat FWNK tot drie bonboeken per dag aan Pieternella moet gaan leveren. Eerder al beklaagde Sure Lottery zich over ongelijke behandeling door FWNK, waar concurrenten Robbie’s Lottery en Joe Black als enige loterijen in zijn vertegenwoordigd.
 
Zijn loterij zou stelselmatig worden tegengewerkt door FWNK, waar loterijbazen Robertico ‘Robbie’ dos Santos en Nelson Farah als bestuursleden een dikke vinger in de pap hebben.
 
(Antilliaans Dagblad)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.