Car rentals winnen kort geding tegen CAP

WILLEMSTAD - Curaçao Airport Partners (CAP) moet individuele autoverhuurders ongehinderd toegang tot het luchthaventerrein verschaffen voor het ophalen en wegbrengen van hun klanten. Dat heeft de rechter gisteren besloten in een kort geding dat was aangespannen door de car rentals.
 
Zij hadden een brief van CAP ontvangen waarin werd meegedeeld dat zij niet langer klanten op de luchthaven mochten pphalen, anders riskeerden zij een boete van 100 gulden per keer. De rechter heeft gisteren het opleggen van die boete verboden. Ook moet CAP de proceskosten betalen.
 
,,Wij respecteren de uitspraak van de rechter”, liet chief commercial officer (cco) bij CAP Peggy Croes gistermiddag tegenover deze krant weten. CAP heeft alleen aan de autoverhuurders Avis, Hertz, Budget, Thrifty, Alamo en National concessies gegeven om vanaf de luchthaven te opereren. Andere autoverhuurders wilde CAP weren, maar daar steekt de rechter nu een stokje voor.
 
,,Het Gerecht is van oordeel dat een volledig toegangsverbod voor de car rentals onder de gegeven omstandigheden misbruik van bevoegdheid en een onaanvaardbare beperking van de mededinging oplevert. Door (potentiële) klanten van de car rentals te dwingen een taxi of openbaar vervoer te gebruiken om vanaf de luchthaven een autoverhuurbedrijf te bereiken, wordt het deze klanten immers onnodig moeilijk gemaakt om na aankomst op Curaçao een huurauto te verkrijgen bij het autoverhuurbedrijf van hun keuze.”
 
,,Niet onaannemelijk is dat de concurrentiepositie van de car rentals daarmee onaanvaardbaar geweld wordt aangedaan”, zo stelde de rechter gistermiddag. Ook wees de rechter CAP op een mogelijk alternatief, zoals een shuttlebus of een vergunningenstelsel om het ophalen en afzetten van klanten te regelen. De individuele autoverhuurders zouden daar zelfs voor open staan, zo lieten zij eerder weten. ,,Die mogelijkheid is nu niet aan de orde”, liet Croes gistermiddag desgevraagd weten.
 
Tot slot wees de rechter op het feit dat pas vier jaar nadat er concessies aan de vijf autoverhuurbedrijven zijn verleend, er door CAP een probleem is gemaakt van de individuele autoverhuurders op de luchthaven. Dit zou relativeren in hoeverre de situatie als problematisch wordt ervaren. Indien CAP zich niet aan de uitspraak van de rechter houdt, zal een boete van 1.000 gulden per dag of dagdeel kunnen worden opgelegd, met een maximum van 100.000 gulden.
 
(Antilliaans Dagblad)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.