Piloot wint kort geding tegen KLM

AMSTERDAM -  De nederlandse piloot Willem Felderhof (47) heeft het kort geding tegen zijn werkgever KLM gewonnen. Het is voor het eerst dat een Nederlandse rechter vonnist ten gunste een vlieger die beweert ziek te worden van zenuwgas TCP.
 
KLM-piloot Willem Felderhof stelt dat hij in de cockpit chronisch vergiftigd zou zijn door zenuwgas. „Er moet wat gebeuren aan dit gezondheidsprobleem in de luchtvaart.”
 
KLM is door de Rechtbank Amsterdam veroordeeld om op korte termijn een onafhankelijk onderzoek te laten doen naar de aanwezigheid en concentratie van giftige stoffen in cabine en cockpit. Felderhof zou daaraan jaren zijn blootgesteld zonder dat hij dat wist.
 
,,We zijn ongelooflijk tevreden dat deze piloot in het gelijk is gesteld. Iedereen heeft het recht in een schone, gezonde omgeving te werken. Daar moet 100% duidelijkheid over komen", aldus advocaat Christiaan Oberman. Overigens is KLM niet verplicht het salaris van Felderhof gedurende het onderzoek door te betalen. ,,Hij wil zo snel mogelijk weer aan de slag, maar zijn artsen moeten wel goed kunnen inschatten of dat veilig kan", vindt Oberman.
 
KLM stelt in een reactie aan het vonnis gehoor te zullen geven. Maar de luchtvaartmaatschappij benadrukt daarbij voorstander te zijn van een grootschaliger onderzoek in internationaal verband.
 
Een woordvoerder van KLM benadrukt verder dat er volgens de rechter geen aangetoond verband bestaat tussen de aanwezigheid van concentraties TCP en de gezondsheidsklachten van vliegend personeel.
 
KLM heeft altijd ontkend dat de dosis TCP aan boord te hoog is om ziek van te worden. Dat is wetenschappelijk nooit aangetoond. De gifdampen komen op de meeste vluchten mee met door olie verontreinigde lucht, die door motoren wordt aangezogen.
 
Related article;

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.