Negen jaar gevangenisstraf voor doodrijden vrouw

WILLEMSTAD – Het Gerecht heeft vandaag de 29-jarige C.A. R-B. veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf vanwege doodslag. Op 6 juni zette hij zijn auto in als moordwapen en reed hij Francisca Amanda (51) dood.
 
Dit gebeurde ter hoogte van tankstation Hanenberg.
 
Het Openbaar Ministerie (OM) had tien jaar geëist. De straf viel lager uit vanwege de ‘depressieve en eenzame toestand’ van R-B. Volgens het Gerecht zal ‘het ondergaan van gevangenisstraf daardoor bijzonder zwaar zijn’.
 
Op de bewuste dag reed hij omstreeks 23.00 uur, met een blauwe Chevrolet Equinox, zes keer een Kia Rio van achteren aan. Ter hoogte van benzinestation Hanenberg stapte de medepassagier Amanda uit. Aldaar overreed hij haar.
 
Uit het pathologisch rapport bleek dat Amanda veel verwondingen had. Ze had meerdere schaafwonden, gebroken ribben, afgebroken tanden en een gescheurde schedel. Ze overleed in de ambulance op weg naar het ziekenhuis.
 
R-B. reed na het ongeluk weg maar kwam kort daarna tot stilstand door een technisch mankement aan zijn auto. Hij probeerde zich schuil te houden. De politie wist hem toch te vinden. Uit onderzoek bleek dat hij onder invloed van alcohol was.
 
“De verdachte heeft, zo stelt de rechter in het vonnis, geen verantwoordelijkheid genomen voor hetgeen hij heeft gedaan. Naar eigen zeggen kan hij dat niet doen omdat hij niet meer weet wat er gebeurd is. In het over hem uitgebrachte psychiatrisch rapport wordt gesproken over ‘selectieve amnesie’ bij de verdachte en wel in die zin dat hij geen herinnering heeft aan hetgeen gebeurd is, als gevolg van het feit dat hij onder invloed was van alcohol en als gevolg van ‘ontkenning’ en verdringing”, aldus het OM.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.