PL in hoger beroep over terrein partijcentrum

PARAMARIBO - Voorzitter Paul Somohardjo van Pertjajah Luhur (PL) blijft erbij dat het terrein waarop zijn partijcentrum staat van de organisatie is en niet van N.V. Havenbeheer.
 
Hij tekent daarom vandaag hoger beroep aan tegen het vonnis dat eerder deze week in zijn nadeel is gewezen.
 
De kantonrechter heeft beslist dat Havenbeheer eigenaar is van het terrein van iets groter dan één hectare, waarop het partijcentrum van PL en het grondverzetbedrijf Trailblazers gevestigd zijn.
 
"Het is een foutieve beslissing", zegt Somohardjo over de kwestie. Hij is ervan overtuigd dat hij de zaak in hoger beroep zal winnen. Mocht het toch anders lopen, dan zal de partij een schadeclaim indienen om het geld dat geïnvesteerd is, van de overheid terug te krijgen. "De overheid moet ons de investering terugbetalen, anders heb je mij zomaar laten investeren", zegt de PL-voorzitter. Hij meent dat zijn organisatie rechtmatig een beschikking voor het terrein heeft gehad van de overheid. Havenbeheer meent echter dat het terrein, nog vóór dat de beschikking aan PL is verstrekt, zijn eigendom was.
 
In het vonnis draagt de rechter de overheid op om de beschikking aan PL terug te draaien. Somohardjo zegt dat de rechter die bevoegdheid mist, "anders gaat de rechterlijke macht op de stoel van de uitvoerende macht zitten." Somohardjo maakt zich voor de komende tijd echter nog geen zorgen over mogelijke ontruiming. De rechter heeft PL volgens hem tien maanden de tijd gegeven om het terrein te ontruimen.
 
Oud-directeur John Defares van Havenbeheer is blij met de beslissing. "Het is prettig om te weten dat we al die tijd gelijk hadden", reageert hij. Hij zegt dat Havenbeheer eindelijk het terrein kan gebruiken, waarvoor het allang bestemd was.
 
Bron: De Ware Tijd

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.