NV Havenbeheer wint rechtszaak tegen PL en Pahladsingh

PARAMARIBO- NV Havenbeheer heeft met succes geprocedeerd om het terrein waarop Pertjajah Luhur (PL) en zakenman Rajen Pahladsingh menen recht te hebben, terug te krijgen.
 
De rechter heeft de vorderingen van NV Havenbeheer toegewezen. Op het terrein heeft PL haar partijgebouw opgezet. 
 
Tijdens de periode van John Defares als directeur van NV Havenbeheer is een rechtszaak aanhangig gemaakt. NV Havenbeheer stelde eigenaar te zijn van het terrein dat onrechtmatig zou zijn verstrekt aan Pahladsingh en het grondverzetbedrijf Trailblazers NV, een bedrijf gelieerd aan PL. NV Havenbeheer zei over documenten te beschikken waaruit blijkt dat de terreinen aan het bedrijf toebehoren. Het gaat om twee documenten over dit terrein ter grootte van 1,0130 hectare. Het ene document betreft de gronduitgifte in 1971 van dit terrein als betaling voor aandelen van de staat aan NV Havenbeheer. Omdat de staat Suriname 100 procent aandeelhouder is van dit bedrijf, maar in 1971 geen aandelen kocht met haar geld, is betaald met de uitgifte van het terrein. Het gaat om een erfpacht voor de periode van 75 jaar.
 
Het tweede stuk is een grondbeschikking, waarin dit zelfde terrein wordt toegewezen aan het grondverzetbedrijf Trailblazer NV, voor het opzetten van een werkplaats. Deze beschikking is uitgegeven in 2007. Toen was Michael Jong Tjien Fa, topper van PL, minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer. Het terrein waarvan Ballast Nedam gebruik maakte bij de bouw van de brug, kwam in handen van Pahladsingh. 
 
Starnieuws verneemt dat zodra het vonnis op schrift betekend is, NV Havenbeheer zal overgaan tot het in bezit nemen van de terreinen. Het partijgebouw van PL is intussen gevestigd op dit terrein. Net als PL heeft Pahladsingh ook miljoenen geïnvesteerd op terreinen die NV Havenbeheer al die tijd terug wilde hebben voor havenactiviteiten.
 
Bron: Starnieuws

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.