South Beach bar en Hard Rock Café mogen geen geluidsoverlast meer geven

ORANJESTAD — Bar South Beach en het Hard Rock Café mogen in de toekomst geen geluidsoverlast meer produceren. De rechter bepaalde vandaag dat elke overtreding van de voorgeschreven 90 decibel leidt tot een boete van 6.000 florin voor South Beach en 5.000 florin voor Hard Rock Café.
De boetes mogen meerdere malen per avond worden opgelegd.
 
Al tijden ondervindt hotel Radisson serieuze schade door geluidsoverlast van South Beach en het Hard Rock Café. Korps Politie Aruba (KPA) krijgt hierover regelmatig meldingen en klachten binnen van hotelgasten, maar ook het Radisson-personeel moet omgaan met boze gasten. De advocaten van Radisson, Jonathan Steward en Darin Crouch, zeggen hierover: “Raddisson krijgt veel negatieve publiciteit. Mensen zijn tevreden over het hotel zelf, maar klagen over de enorme geluidsoverlast. Andere gasten vragen tegoedbonnen ter compensatie of willen overgeplaatst worden naar een kamer aan de andere kant van het hotel. Echter, dit is bijna niet mogelijk in tijden van hoogseizoen.”
 
Maar vanaf vandaag moet de geluidsoverlast voorgoed tot het verleden gaan behoren. Tijdens de rechtszaak vanochtend tussen Radisson en beide ondernemingen, wisten de betrokken partijen tot een schikking te komen. “We hebben vanaf nu het recht om één meter vanaf de gevel geluidsmetingen te verrichten. Overschrijdt South Beach de voorgeschreven 90 decibel, dan krijgen zij een boete opgelegd van 6.000 florin. Voor het Hard Rock café geldt een bedrag van 5.000 florin”, aldus Steward en Crouch. Het verschil in boetehoogte heeft volgens de advocaten te maken met het feit dat South Beach al meerdere waarschuwingen heeft gekregen. Vanaf nu gaan de advocaten in samenwerking met de politie en deurwaarders ad hoc geluidsmetingen verrichten bij beide bars. De boete kan meerdere malen per avond worden opgelegd en zo snel hoog oplopen.
 
Al eerder vond er een soortgelijke zaak plaats. In 2013 spande hotel Radisson een zaak aan tegen Sand Beach Lounge (Sandbar) en nachtclub Señor Frogs wegens aanhoudende geluidsoverlast. Het hotel won ook deze zaak. Nadat Señor Frogs een boete van 10.000 florin kreeg opgelegd en Sandbar één van 5.000 florin, houden zij zich tot op vandaag aan de afspraak. Advocaten Steward en Crouch: “Inmiddels zijn er vier clubs tot stilte gemaand, hiermee zijn de boosdoeners aangepakt. De regeling met deze vier eigenaren zullen een duidelijk signaal afgeven naar de andere zaken in dit gebied. Upstairs, de Sopranos en Gusto weten zich tot nu toe te gedragen.”
 
Amigoe
 
Het Radisson Hotel werd in deze zaak vertegenwoordigd door advocaten Jonathan Steward en Darin Crouch van advocatenkantoor Ecury & Partners in Aruba.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.