Clown veroordeeld voor ontucht

WILLEMSTAD — De 61-jarige man F.F., die vroeger als clown werkte en in die periode zich schuldig maakte aan ontuchtige handelingen met een minderjarige jongen, werd vanochtend door rechter Irma Lips tot een voorwaardelijke straf veroordeeld.
 
Uit het onderzoek ter zitting bleek dat het jongetje toen, in januari 2012, veertien jaar was en de man 58 jaar.
 
Het Openbaar Ministerie hield rekening met het feit dat dit een drie jaar-oude zaak is, maar weigerde het verhaal van de verdachte te geloven, dat de jongen hem had uitgelokt.
 
Volgens het OM bagatelliseerde F. zijn rol vanochtend, terwijl hij als een volwassen man had moeten weten dat hij niet aan een kind mocht zitten.
 
Bronnen meldden indertijd dat het jongetje vreemd gedrag vertoonde op school en iemand besloot F. te benaderen om met het kind te praten hierover. Gesprekken die later leidden tot de ontuchtige handelingen. F. zou ook orale seks hebben gehad met het jongetje, maar de veertienjarige werd niet door de man gepenetreerd.
 
Het OM kon vanochtend echter geen orale seks, maar wel andere ontuchtige handelingen bewijzen. Het OM hield rekening met het blanco strafblad van F. en kwam tot een strafeis van twaalf maanden voorwaardelijk, twee jaar proeftijd en gedwongen begeleiding van de Stichting Reclassering.
 
Deze zaak had ook financiele gevolgen voor F. en dat haalde hij vanochtend aan tijdens de behandeling van de zaak. Nadat deze zaak aan het licht kwam en F. werd aangehouden, werd zijn aanhouding – inclusief zijn foto – in de lokale ochtendkranten (ook op de voorpagina) gepubliceerd.
 
Hierdoor kreeg hij geen werk meer en kon hij sindsdien dus niet meer als clown optreden. De rechter hield bij het opleggen van de straf rekening met de aard en de ernst van de zaak, zijn blanco strafblad, zijn persoonlijke omstandigheden en met het feit dat alleen het masturberen van het jongetje wettig en overtuigend door het OM kon worden bewezen.
 
F. kreeg negen maanden voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd. Zowel het OM als F. heeft twee weken de tijd om in hoger beroep te gaan.
 
Amigoe

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.