Radio Direct moet beschuldiging van Osepa rectificeren

WILLEMSTAD - Radio Direct moet haar beschuldiging dat advocaat Sheldry Osepa een vonnis zou hebben vervalst, inslikken. Dat zegt de rechter in kort geding.
 
Die was aangespannen door Osepa omdat hij vindt dat de uitlatingen van het radiostation hem in zijn eer en goede naam aantasten. De rechter geeft hem daarin gelijk.
 
Osepa stond in april 2013 een pindaverkoper juridisch bij. De sportstichting van de overheid, de FFDK, had hem verboden om nog langer zijn etenswaren in het SDK-stadion te verkopen. Zowel in eerste aanleg als in hoger beroep, verloor Osepa de zaak. De pindaverkoper moest zijn advocaat 4.000 gulden betalen.
 
Radio Direct nam het daarna met succes op voor de pindaman, zodat die toch weer aan het werk kon op het sportcomplex in Brievengat. Het station was van mening, dat Osepa daarom de 4.000 gulden zou moeten terugbetalen. De pindaverkoper betoogde voor de microfoon dat Osepa het vonnis vervalst zou hebben. Dat oordeel werd zonder journalistiek onderzoek door Direct overgenomen. Dat rekent de rechter het radiostation zwaar aan.
 
De rechter is van oordeel dat de beschuldiging aan het adres van Osepa zeer ernstig is en bovendien onwaar. Vonnissen worden namelijk door een rechter gemaakt en niet door een advocaat. Direct had de beschuldiging van de pindaman met een korreltje zout moeten nemen of hem tegen zichzelf in bescherming moeten nemen. 
 
Het verweer dat Direct Osepa alle gelegenheid bood om de beschuldigingen te weerleggen, houdt volgens de rechter geen stand. De zender had dat zelf moeten toen, toen Osepa weigerde om voor de microfoon te komen. Daarmee is een onrechtmatige daad gepleegd tegen Osepa.
 
Radio Direct moet nu op maandag en dinsdag een rectificatie voorlezen op prime-time zonder daar verder commentaar op te leveren. Een dwangsom van 5000 gulden moet betaald worden, als daar niet aan wordt voldaan. De pindaman en het radiostation worden veroordeeld in de kosten van het proces. De rechter ging niet mee in het verzoek van Osepa om schadevergoeding.
 
Bron: Persbureau Curacao
 
 
Sheldry Osepa werd in deze zaak vertegenwoordigd door advocaat Diahanne Lichtenberg van Inderson Advocaten. Melvin Euson werd bijgestaan door advocaat Errol Fa Si Oen en Radio Direct werd vertegenwoordigd door advocaat Bertie Braam van Braam & Pols Advocaten.
 
 
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.