Van Kanten in hoger beroep vrijgelaten

PARAMARIBO - Het Hof van Justitie heeft in hoger beroep vandaag de directeur van NV Greenland, Dick van Kanten, in vrijheid gesteld.
 
Raadsman Benito Pick had beroep aangetekend tegen het besluit van de rechter-commissaris, die zijn cliënt niet onmiddellijk in vrijheid had gesteld.
 
NV Greenland heeft totaal US$ 8,5 miljoen ontvangen van de EBS voor levering van een noodstroomaggregaat en twee mobiele noodstroominstallaties. Van Kanten is volledig uitbetaald, maar er is niet geleverd. Volgens het openbaar ministerie gaat het hier om verduistering. De raadsman van Van Kanten voerde aan dat het om een economisch delict gaat. 
 
Het is nog niet duidelijk wat de overwegingen zijn van de raadkamer, onder leiding van rechter Iwan Rasoelbaks, om het vonnis van de rechter-commissaris te vernietigen en de verdachte onmiddellijk in vrijheid te stellen. Van Kanten was op 10 september aangehouden en in verzekering gesteld. Het Openbaar Ministerie zegt het onderzoek in deze 'mega-fraudezaak' onverkort voort te zullen zetten.
 
Starnieuws Netwerk Suriname
 
Dick Van Kanten werd in deze zaak bijgestaan door Benito Pick, advocaat en partner van Sewcharan Advocaten.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.