Hoofdinspecteur Rakijo in vrijheid gesteld

PARAMARIBO - Rechter Dinesh Sewrattan heeft besloten dat hoofdinspecteur Robert Rakijo in vrijheid moet worden gesteld. De magistraat heeft het verzoek tot invrijheidstelling van de verdachte vandaag positief beoordeeld.
 
Het verzoek is gedaan door zijn raadslieden Irwin Kanhai en Humphrey Schurman. 
 
Kanhai zeg dat er geen reden is om zijn cliënt langer vast te houden. De inverzekeringstelling van Rakijo was eerder rechtmatig getoetst door rechter-commissaris Iwan Rasoelbaks. Zijn aanhouding werd met 30 dagen verlengd. Het is nog niet duidelijk of het Openbaar Ministerie in beroep gaat tegen de beslissing tot vrijlating van Rakijo. 
 
De hoofdinspecteur wordt onder andere verdacht van verduistering van boetegelden, uitlokking tot meineed, wederrechtelijke vrijheidsberoving, verduistering van staatseigendom en in beslag genomen goederen. Rakijo is op 12 september gearresteerd door de politie.
 
Starnieuws Netwerk Suriname

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.