Dagvaarding nietig verklaard

PARAMARIBO -Rechter Ingrid Lachitjaran heeft de dagvaarding van de verdachte Vishal B. nietig verklaard. De verdachte wordt ervan beschuldigd dat hij het slachtoffer onder bedreiging van geweld gedwongen heeft tot seksuele handelingen.
 
De uitgereikte dagvaarding voldeed niet aan de eisen die gesteld zijn door de wetgever over de termijn waarbinnen deze betekend moet worden. 
 
De verdachte kreeg eerst op 21 september een dagvaarding en moest op de zitting van maandag 5 oktober verschijnen. Deze dagvaarding werd op 28 september ingetrokken en op 29 september werd een andere aan hem uitgereikt. Raadsman Benito Pick, die de verdachte bijstaat, merkte op dat er een termijn van vier werkbare dagen in acht genomen moet worden. De dag waarop de dagvaarding uitgereikt wordt, telt niet mee. Tot en met eind september was er reces en telde de raadsman drie dagen op. Hierdoor kwam het Openbaar Ministerie (OM) in gedrang, omdat de bij wet vastgestelde vier dagen net niet gehaald zijn. 
 
Het OM voerde aan dat er fouten ingeslopen waren in de eerste dagvaarding. Enkele namen waren verkeerd geschreven. In het vervolgdossier werden de correcties meegenomen. Vandaar dat de dagvaarding gecorrigeerd moest worden en werd de eerste ingetrokken. Het OM benadrukte dat er wel duidelijk aangegeven was, in beide dagvaardingen, dat de verdachte op 5 oktober moest verschijnen. 
Pick voerde aan dat wanneer een dagvaarding ingetrokken is, deze vervalt. Lachitjaran merkte op dat de wetgever duidelijk is hierover en verklaarde de dagvaarding nietig.
 
Netwerk Starnieuws Suriname

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.