Activiteiten Ocean Z resort Aruba stilgelegd

ORANJESTAD — De rechter heeft vanochtend bepaald dat boetiekhotel Ocean Z voorlopig geen enkele publiektrekkende activiteiten mag organiseren.
 
Buurtbewoners spanden een kort geding aan tegen het in Malmok gevestigde hotel, dat nergens een vergunning voor blijkt te hebben.
 
De bewoners ontdekten per toeval dat het pand een hotel zou worden met een partycentrum en restaurant. Ze besloten een kort geding aan te spannen tegen Ocean Z om overlast en hinder te beperken. Het bedrijf bleek niet over vergunningen te beschikken. “Niet voor het hotel, niet voor de bouw, niet voor het restaurant en met de erfpacht was ook van alles mis”, legt advocaat Dello Gomez uit namens de buurtbewoners.
 
Boete
 
Een officiële uitspraak is er nog niet, maar in de tussentijd is een ordemaatregel van kracht. “Ocean Z mag geen enkele publiektrekkende activiteit organiseren op straffe van een boete van 25.000 florin per dag met een maximum van 10 miljoen florin.” De bewoners reageren opgelucht op deze maatregel, laat Statenvoorzitter en buurtbewoner Marisol Lopez-Tromp weten aan Amigoe. “Ik ben heel blij! Deze zaak is belangrijk voor alle burgers van Aruba die last hebben van illegale bouwpraktijken en activiteiten zonder vergunningen, die oogluikend door de regering worden toegelaten door daar niet tegen op te treden.”
 
Hinder
 
Volgens advocaat Gomez had het resort plannen om evenementen te organiseren voor 180 personen. “Het is middenin een woonwijk, dat is niet te vergelijken met de andere hotels in Malmok die niet in een woonwijk staan.” De mate van hinder voor omwonenden is groot, omdat Ocean Z daar absoluut niet voldoende parkeerplaatsen voor had. “Ze hebben er bewust voor gekozen om de wet aan hun laars te lappen.” De rechter doet op 13 januari 2016 uitspraak in het kort geding.
 
Het is niet voor het eerst dat de buurtbewoners zich verzetten tegen activiteiten in hun woonwijk. Eerder werd een bewonersbijeenkomst belegd om de aanleg van een heliport, bestemd voor toeristische rondvluchten, tegen te houden. De locatie bleek een natuurgebied te zijn, hetgeen echter nog niet officieel vastgelegd is in de wet. De bouw is stilgelegd, nadat premier Mike Eman dit persoonlijk toezegde tijdens de bijeenkomst, omdat er ‘naar de geest van de wet’ gehandeld moet worden. Caribbean HeliCentre die het heliplatform wilde bouwen, sprak van een ‘grote strop’ voor het bedrijf. Een andere locatie voor de heliport is nog niet gevonden.
 
Amigoe
 
De buurtbewoners werden in deze zaak vertegenwoordigd door Lincoln Gomez, advocaat en partner bij Gomez & Bikker.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.