Vonnis in kort geding d.d. 5 februari van de PL, NPS en VHP tegen het CHS en Bouterse

PARAMARIBO - Het vonnis in Kort Gedingvan 5 februari in de zaak van onder andere de Pertjajah Luhur, NPS en VHP tegen diverse personen waaronder leden van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), de Staat Suriname en president Desi Bouterse, is nu beschikbaar.
 
Rechter Sieglien Wijnhard is van oordeel, dat de eisers niet aannemelijk hebben gemaakt dat de terugroeping van de Pertjajah Luhur-Assembleeleden Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan op rechtsgeldige wijze heeft plaatsgevonden. Zij hebben ook te kennen gegeven de fractie niet te hebben verlaten. De rechter heeft voorts bepaald, dat overwegingen in een ander Kort Geding ten onrechte als grondslag zijn gebruikt van de vordering. 
 
De eisers zijn niet ontvankelijk verklaard in hun vordering tegen de individuele leden van het Centraal Hoofdstembureau (CHS), de voorzitter van het hoofdstembureau Wanica Roline Samsoedien en haar collega van Saramacca, Laksminarain Doebay, de Staat Suriname en president Desi Bouterse in persoon. De vordering tegen het CHS is afgewezen. 
 
Achttien personen en instanties werden voor de rechter gesleept door VHP, NPS, de Pertjajah Luhur en de kandidaten Barkat Mohabalie en Prim Sardjoe. Hun advocaat was Gerold Sewcharan. Irvin Kanhai werd in de arm genomen door het CHS, de individuele leden, Samsoedien en Doebay. Nailah van Dijk trad als advocate van de Staat en de president. 
 
Sewcharan belegt vandaag een persconferentie waarin hij in zal gaan op het vonnis van de rechter. Dan zal het ook duidelijk worden welke stappen de eisers verder zullen ondernemen.
 
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.