Centraal Hoofdstembureau in hoger beroep tegen twee kort gedingvonnissen terugroepzaak Sapoen/Chitan

PARAMARIBO - Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft hoger beroep aangetekend tegen twee vonnissen die geveld zijn door de Kort Gedingrechter in terugroepzaken Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan als Assembleeleden.
 
Aan het Hof van Justitie vraagt advocaat Irvin Kanhai om het vonnis te schorsen waarin het CHS opgedragen wordt om te voorzien in de vacature. Gesteld wordt, dat het vonnis onjuist en onuitvoerbaar is.  Dit meldt Starnieuws vandaag.
 
Kanhai voert aan, dat het CHS een grondwettelijk orgaan is en geen rechtspersoon, maar desondanks  is veroordeeld. Aan het Hof wordt voorgehouden in een 'memorie van grieven', dat de Terugroepwet niet in voorziet wie volksvertegenwoordigers kunnen terugroepen als de combinatie (V7) uiteenvalt vóór de zittingstermijn van De Nationale Assemblee is aangevangen. Gesteld wordt, dat een hoofdstembureau een vacature invult en niet het CHS zoals in het vonnis is gesteld. 
 
De rechter is volgens Kanhai ook voorbij gegaan aan een verklaring van De Nationale Assemblee, dat Sapoen en Chitan nog steeds behoren tot de fractie van de  Pertjajah Luhur. Volgens Kanhai had de rechter niet in Kort Geding dienen vast te stellen dat er opengevallen vacatures zijn. Hij blijft erbij dat het vonnis dat geveld is, onuitvoerbaar is. Gevraagd wordt aan het Hof van Justitie om het vonnis te vernietigen. De memorie van grieven is gisteren ingediend.
 

Crashed Defence helicopter just completed border patrol

ORANJESTAD/THE HAGUE--The Dutch Defence helicopter that crashed near Aruba on Sunday afternoon was on its way back to Curaçao from a border patrol flight above the sea.

Leerorkest Bonaire opgericht

KRALENDIJK - Onderwijs, cultuur en sociale opvoeding blijven belangrijk, ook tijdens een internationale pandemie. Na succesvolle initiatieven in Nederland, Curaçao en Aruba, is er recent ook een Leerorkest op Bonaire opgericht.

Vierde ‘Moot Court’ van UoC-studenten bij het Gerecht

WILLEMSTAD - Maandag 6 en vrijdag 10 juli is een aantal bijzondere zittingen gehouden in het Gerecht. Studenten van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) hebben het vak ‘Moot Court’, oftewel oefenrechtbank, afgesloten met pleitsessies met echte rechters van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie.