Centraal Hoofdstembureau in hoger beroep tegen twee kort gedingvonnissen terugroepzaak Sapoen/Chitan

PARAMARIBO - Het Centraal Hoofdstembureau (CHS) heeft hoger beroep aangetekend tegen twee vonnissen die geveld zijn door de Kort Gedingrechter in terugroepzaken Raymond Sapoen en Diepakkoemar Chitan als Assembleeleden.
 
Aan het Hof van Justitie vraagt advocaat Irvin Kanhai om het vonnis te schorsen waarin het CHS opgedragen wordt om te voorzien in de vacature. Gesteld wordt, dat het vonnis onjuist en onuitvoerbaar is.  Dit meldt Starnieuws vandaag.
 
Kanhai voert aan, dat het CHS een grondwettelijk orgaan is en geen rechtspersoon, maar desondanks  is veroordeeld. Aan het Hof wordt voorgehouden in een 'memorie van grieven', dat de Terugroepwet niet in voorziet wie volksvertegenwoordigers kunnen terugroepen als de combinatie (V7) uiteenvalt vóór de zittingstermijn van De Nationale Assemblee is aangevangen. Gesteld wordt, dat een hoofdstembureau een vacature invult en niet het CHS zoals in het vonnis is gesteld. 
 
De rechter is volgens Kanhai ook voorbij gegaan aan een verklaring van De Nationale Assemblee, dat Sapoen en Chitan nog steeds behoren tot de fractie van de  Pertjajah Luhur. Volgens Kanhai had de rechter niet in Kort Geding dienen vast te stellen dat er opengevallen vacatures zijn. Hij blijft erbij dat het vonnis dat geveld is, onuitvoerbaar is. Gevraagd wordt aan het Hof van Justitie om het vonnis te vernietigen. De memorie van grieven is gisteren ingediend.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.