Krijgsraad heft schorsing van 8 decemberproces op

PARAMARIBO - De Krijgsraad heeft vanochtend besloten dat schorsing van het 8 decemberstrafproces is opgeheven. Auditeur-militair Roy Elgin zal 30 juni zijn strafeis bepalen tegen hoofdverdachte Desi Bouterse en de andere verdachten van de 8 decembermoorden.
 
De Krijgsraad gaat voorbij aan de Amnestiewet die april 2012 is aangenomen door De Nationale Assemblee, zo schrijft Starnieuws. De zaak zal nu normaal worden behandeld.
 
In mei 2012 had de Krijgsraad besloten de vervolging te schorsen, totdat een besluit zou zijn genomen over de inmenging in het strafproces. De Krijgsraad, onder leiding van president Cynthia Valstein-Montnor, heeft nu besloten dat de zaak verder zal gaan. Het Hof van Justitie had het Openbaar Ministerie hiertoe opgedragen.
 
De president van de Krijgsraad vindt dat de wet ingrijpt in een lopend proces. De rechtsgeldigheid van de wet had getoetst moeten worden door een Constitutioneel Hof. Maar, omdat zo’n hof er nog niet is en de oprichting ervan ook niet op korte termijn te verwachten is, vindt de militaire rechter dat het proces niet binnen een redelijke termijn afgerond kan worden. Daarom moet de schorsing worden opgeheven en het proces worden hervat. 
 
Auditeur-militair Roy Elgin moet op 30 juni zijn requisitoir houden. Ook de nabestaanden mogen zich voegen in alle zaken. Tot nu toe mochten zich voegen in de zaak van Roy Ritfeld, die hoger beroep had aangetekend. De nabestaanden mogen voor de schade die zij ondervonden hebben een vergoeding vragen. Zij hadden ook gevraagd om mede bewijslast te helpen leveren.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.