Vonnis: Faillissement Eric Garcia blijft gehandhaafd

WILLEMSTAD – Het Gerecht heeft in een zitting woensdag 21 september besloten dat het faillissement van Eric Garcia gehandhaafd blijf. Er is voldoende gebleken dat hij niet meer in staat is zijn schulden te betalen.
 
De faillissementsgijzeling is opgeheven.
 
Garcia heeft toegezegd zijn volledige medewerking te geven aan het faillissement. In het geval dat hij geen medewerking geeft kan hij alsnog worden opgepakt.
 
Nadat het Gerecht op vrijdag 19 september 2016 Eric Garcia failliet had verklaard en zijn faillisementsgijzeling had bevolen is Garcia hiertegen in verzet gekomen. In de zitting van 21 september is G. voor het eerst is gehoord. Ook waren aanwezig mr. Valerie Maria, de curator in het faillissement van Banco Maracaibo N.V en mr. Lizaima Da Costa Gomez, curator in het faillissement van Garcia.
 
 

OM seponeert zaak tegen Steven Martina

WILLEMSTAD - Het Openbaar Ministerie (OM) heeft het onderzoek tegen de voormalig Minister van Economische ontwikkeling, Dr. Ir. Steven Martina afgerond en besloten de zaak onder voorwaarden te seponeren.

Uitspraak College van Beroep

ECLI:NL:OGEAA:2014:43
Gerecht in Eerste Aanleg van Aruba
ORANJESTAD - Gedurende de periode dat appellant in Aruba geen werkelijke verblijfplaats hield, kan hij niet als ingezetene van Aruba worden beschouwd.

Aruba keeps border with Venezuela shut

ORANJESTAD - While Venezuela reopened its borders with Brazil and Aruba, the latter’s government did not find the timing “opportune” and kept the current trade and travel ban in place for now.