Vonnis kort geding Sta. Maria Pirates vs Febeko

WILLEMSTAD - Maandag heeft het gerecht in eerste aanleg vonnis gewezen in het spoed-kort geding dat was aangespannen door baseballclub Santa Maria Pirates tegen Febeko.

In het kort geding kwam Santa Maria Pirates op tegen het besluit van Febeko om twee van de door Santa Maria Pirates in de semifinale van Royal Scorpions gewonnen wedstrijden om te zetten in verliespartijen. Volgens Febeko was dat besluit terecht omdat Santa Maria Pirates in die wedstrijden een speler had opgesteld die niet speelgerechtigd was. Volgens Santa Maria Pirates waren er verschillende redenen waarom het besluit van Febeko niet in stand kon blijven. Het gerecht heeft één van de door Santa Maria Pirates aangevoerde gronden gehonoreerd, te weten dat Santa Maria Pirates en de betreffende speler ten onrechte niet waren gehoord door de Commissie van Beroep die over de schorsing van de speler had geoordeeld. 

Volgens het vonnis is daarmee door de Commissie van Beroep het fundamentele recht van hoor en wederhoor geschonden en kon het bestuur van Febeko om die reden niet geldig besluiten om de door Santa Maria Pirates gewonnen wedstrijden om te zetten in verloren wedstrijden.

In het vonnis (onder 3.5) wordt uitgelegd dat dit betekent dat de semifinale moet worden voortgezet in de stand van 2-1 in het voordeel van Santa Maria Pirates en dat de serie (Best of Five) alsnog moet worden uitgespeeld.

Baseballclub Santa Maria Pirates werd in deze zaak veretgenwoordigd door Paula Janssen en Chester Peterson van Sulvaran & Peterson. Federashon di Beisbol Korsou (Febeko) werd bijgestaan door Luigi Virginia van HBN Law. 

 

Lees hier het vonnis

 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.