Vonnis kort geding Sta. Maria Pirates vs Febeko

WILLEMSTAD - Maandag heeft het gerecht in eerste aanleg vonnis gewezen in het spoed-kort geding dat was aangespannen door baseballclub Santa Maria Pirates tegen Febeko.

In het kort geding kwam Santa Maria Pirates op tegen het besluit van Febeko om twee van de door Santa Maria Pirates in de semifinale van Royal Scorpions gewonnen wedstrijden om te zetten in verliespartijen. Volgens Febeko was dat besluit terecht omdat Santa Maria Pirates in die wedstrijden een speler had opgesteld die niet speelgerechtigd was. Volgens Santa Maria Pirates waren er verschillende redenen waarom het besluit van Febeko niet in stand kon blijven. Het gerecht heeft één van de door Santa Maria Pirates aangevoerde gronden gehonoreerd, te weten dat Santa Maria Pirates en de betreffende speler ten onrechte niet waren gehoord door de Commissie van Beroep die over de schorsing van de speler had geoordeeld. 

Volgens het vonnis is daarmee door de Commissie van Beroep het fundamentele recht van hoor en wederhoor geschonden en kon het bestuur van Febeko om die reden niet geldig besluiten om de door Santa Maria Pirates gewonnen wedstrijden om te zetten in verloren wedstrijden.

In het vonnis (onder 3.5) wordt uitgelegd dat dit betekent dat de semifinale moet worden voortgezet in de stand van 2-1 in het voordeel van Santa Maria Pirates en dat de serie (Best of Five) alsnog moet worden uitgespeeld.

Baseballclub Santa Maria Pirates werd in deze zaak veretgenwoordigd door Paula Janssen en Chester Peterson van Sulvaran & Peterson. Federashon di Beisbol Korsou (Febeko) werd bijgestaan door Luigi Virginia van HBN Law. 

 

Lees hier het vonnis

 

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.