Dokteronline.nl verliest kort geding van Rambam

AMSTERDAM - BNN-VARA-programma Rambam mag de verborgen camerabeelden die zij bij Dokteronline.nl maakten uitzenden. Dat heeft de rechter donderdag bepaald.
 
Dokteronline.nl probeerde via een kort geding de uitzending van verborgen camerabeelden tegen te houden. De website vond dat Rambam de verborgen camera niet had mogen inzetten. De rechter is het hier niet mee eens en de beelden mogen uitgezonden worden.
 
Dokteronline.nl is een online medicijndienst waar bezoekers zonder consult met een dokter medicijnen kunnen bestellen. Een Rambam-presentator ging vermomd als een Tsjechische arts solliciteren bij dokteronline. Ook ging het tv-programma aan het werk bij de klantenservice van Dokteronline.nl en werd er geprobeerd om nazorg te krijgen bij de site onder het mom van vervelende bijwerkingen.
 
Volgens de rechter hebben de producer en BNN-VARA de personen die in beeld kwamen via de verborgen camera voldoende geanonimiseerd, en is hun privacy dus voldoende beschermd.
 
Online medicijndiensten, zoals Dokteronline.nl, zijn verboden in Nederland, maar doordat het bedrijf gevestigd is in Curaçao doet het voor de letter van de Nederlandse wet niets verkeerd. De website kwam in 2007 al in opspraak toen een patiënt zelfmoord had gepleegd met medicijnen van Dokteronline.nl. De op dat moment enige arts van de dienst werd toen een jaar geschorst.
 
 
Related article:
 

Normen persoonsgericht onderzoek gelden ook voor EY Aruba

ORANJESTAD - EY heeft onrechtmatig gehandeld door de algemeen directeur van de Stichting 'Fundacion Lotto pa Deporte' (Lotto) op Aruba onvoldoende gelegenheid tot wederhoor te bieden. Dat heeft de Hoge Raad gezegd.

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.