8 jaar cel voor poging doodslag op karnavalsavond 2016

WILLEMSTAD - Maandagmorgen is door het Gerecht in Willemstad de man L.D.H.M. (Curaçao, 1983) veroordeeld tot 8 jaar cel voor een poging doodslag op 10 februari 2016, op de avond van het afscheidskarnaval.
 
Hij loste 6 kogels af op het slachtoffer Soleana die hierdoor dwarslaesie heeft opgelopen. De rechter heeft ook een schadevergoeding toegewezen van 50.000 gulden voor het slachtoffer. De overheid zal dit voorschieten en achterhalen op de veroordeelde. 
 
De raadsvrouw heeft in deze zaak vrijspraak bepleit. De Officier van justitie (OvJ) va het openbaar Ministerie eiste een gevangenisstraf van 12 jaar.
 
De rechter achtte het bewezen dat de verdachte op de openbare weg met een vuurwapen een groot aantal kogels op het slachtoffer Soleana heeft afgevuurd. “Dat hij deze beschieting heeft overleefd, mag een wonder heten en is geen verdienste van verdachte. Verdachte heeft met zijn handelen immens leed toegebracht aan Soleana die vanaf zijn middel verlamd is geraakt en naar het zich laat aanzien nooit meer een normaalleven zal kunnen leiden. Voor de rest van zijn Ieven is hij gekluisterd aan een rolstoel en gaat hij gebukt onder allerlei met een dwarslaesie gepaard gaande beperkingen. Zijn Ieven is hierdoor voor altijd en op verstrekkende wijze veranderd”, zo verklaarde de rechter vandaag bij de uitspraak.
 
“Dergelijke misdrijven zijn voorts uitermate schokkend voor de rechtsorde en hierop kan slechts worden gereageerd met de oplegging van een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van zeer lange duur. Verdachte heeft bovendien met zijn proceshouding geen enkele verantwoordelijkheid genomen voor zijn handelen noch enig mededogen betoond aan het slachtoffer. Hiernaast heeft het Gerecht, in het belang van een consistente straftoemeting, bij het vaststellen van de strafmaat rekening gehouden met straffen die in soortgelijke zaken worden opgelegd”, aldus de rechter.
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.