Verzoekers vragen Gerecht om grond Gato aan huidige gebruikers toe te kennen

Willemstad – Dinsdag 19 september 2017 heeft het Gerecht te Curaçao de zaak behandeld over de verdeling van Plantage Gato.
 
Het gaat om een verzoek van een aantal gebruikers van het terrein - dat zich uitstrekt van Souax tot aan Papaya, aan de noordelijke kant van de Weg naar Westpunt - om toepassing van de bijzondere wettelijke regeling voor langdurig onverdeeld gebleven boedels.
 
Plantage Gato staat volgens de registers nog altijd op naam van 13 personen aan wie de grond bij testament van 31 juli 1809 door de toenmalige plantage-eigenares werd gelegateerd. Door het tijdsverloop en het grote aantal gerechtigden is een normale verdeling niet meer mogelijk. Daarom vragen de verzoekers in deze procedure aan het Gerecht om de grond aan de huidige gebruikers toe te kennen.
 
Op de zitting zijn ongeveer 40 belanghebbenden verschenen. De volgende stap in de procedure is een bezichtiging van het terrein en het opstellen van een indelingsplan.
 
De belangrijkste stukken van de Gato-zaak (en van de andere oude boedelzaken) zijn te vinden op de website van het hof van justitie: http://www.gemhofvanjustitie.org/uitspraken/onverdeelde-boedels
 
Foto: Gato op Werbata-kaart uit 1906

Normen persoonsgericht onderzoek gelden ook voor EY Aruba

ORANJESTAD - EY heeft onrechtmatig gehandeld door de algemeen directeur van de Stichting 'Fundacion Lotto pa Deporte' (Lotto) op Aruba onvoldoende gelegenheid tot wederhoor te bieden. Dat heeft de Hoge Raad gezegd.

Geen vervolging vrachtwagenchauffeur voor dodelijk ongeval

KRALENDIJK - Op 11 september 2018 vond er zeer ernstig verkeersongeval plaats op de Kaya Korona. De bestuurder van een vrachtauto raakte de macht over het stuur kwijt en reed tegen een tegemoet komende auto aan.

Boetes OM voor “niet-registreren” makelaars en autohandelaren

WILLEMSTAD - Naar aanleiding van een aangifte van de FIU (Financial Intelligence Unit Curacao) in april 2019, heeft het OM 44 transactievoorstellen doen uitgaan naar makelaars en autohandelaren.