15 maanden cel voor verdachte die met drank op voetganger dood reed

WILLEMSTAD - Verdachte P.M.P.R. stond woensdagmiddag terecht voor het doodrijden van de heer Godfried Martha op de Kaminda Winfrido Hermans op 23 december 2016 omstreeks 23:20 uur.
 
Ook beschikte hij destijds niet over een rijbewijs, verzekering of betaalde belastingsticker. 
 
De Officier van Justitie (OvJ) van het Openbaar Ministerie (OM) verweet de verdachte zeer onvoorzichtig rijgedrag (ernstige schuld) door met te hoge snelheid op die plek, met drank op (1,5 promille) in te halen en daarbij voetganger Godfried Martha (1964) die links op de weg liep van achter te scheppen. Het slachtoffer overleed ter plekke en werd aan de andere kant van een hoge muur teruggevonden.
 
Omdat verdachte zichzelf heeft gemeld bij de politie, volledige heeft meegewerkt aan het onderzoek, geen strafblad had, spijt heeft betuigd richting de familie en psychische hulp heeft gezocht, viel de straf wat lager uit dan in soortgelijke zaken kan worden opgelegd. De Officier van Justitie vorderde een gevangenisstraf van 15 maanden en drie jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. Ook moet verdachte nog een schadevergoeding van 1.000 gulden aan kosten aan de familie van het slachtoffer terug betalen.
 
De rechter volgde de Officier van Justitie in deze eis, zodat dit ook de uitspraak werd.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.