Vordering Tromp tegen centrale bank afgewezen

Willemstad – Het Gerecht in eerste aanleg heeft in kort geding de loonvordering van de voormalige president van de Centrale Bank Emsley Tromp afgewezen.
 
Tromp stelde zich op het standpunt dat hij nog recht had op uitbetaling van drie maandsalarissen.
 
De Bank had die maandsalarissen toegezegd in het kader van het ontslag van Tromp, maar de Bank heeft dit bedrag verrekend met de door haar voorgeschoten nota’s van advocaten en belastingadviseurs. Die nota’s hadden onder andere te maken met de strafrechtelijke procedure tegen Tromp die vorig jaar is gevoerd. Het Gerecht heeft nu geoordeeld dat de Bank die nota’s mocht verrekenen met het resterende salaris van Tromp. Volgens het Gerecht kan Tromp zich niet beroepen op een brief van de toenmalige president a.i., waarin stond dat de Bank na afloop van alle procedures zou bekijken of de nota’s door Tromp zouden moeten worden terugbetaald. Tromp moet namelijk hebben geweten dat de president a.i. niet bevoegd was om zo’n toezegging te doen.
 
Ook vond Tromp dat hij nog recht had op een eindejaarsuitkering van in totaal bijna NAf 500.000, omdat hij een dergelijk bedrag ook in de afgelopen jaren steeds heeft gekregen. Het Gerecht heeft ook die vordering afgewezen. Het is volgens het Gerecht nog onvoldoende duidelijk of Tromp daadwerkelijk recht heeft op een dergelijke eindejaarsuitkering. Bij zoveel vragen kan een 
vordering in kort geding niet worden toegewezen.
 
Emsley Tromp werd in deze zaak vertegenwoordigd door advocaten Mirto Murray van Murray Attorneys at Law op Curacao en Jairo Bloem van Bloem Bonaparte & Aardenburg op St. Maarten. De Centrale Bank werd vertegenwoordigd door Mayesi Hammoud en Tiffany de Palm van VanEps Kunneman VanDoorne.
 
 
 

COCI tables anti-money-laundering legislation concerns with Minister

PHILIPSBURG--The St. Maarten Chamber of Commerce and Industry (COCI) tabled its concerns on the proposed changes to the law relating to the Caribbean Financial Action Task Force (CFATF) recommendations and, in particular, the articles of the law related to COCI’s functioning, during a meeting with Justice Minister Cornelius de Weever and his legal advisers on August 19.

Detentie chauffeur dodelijk ongeluk Curacao verlengd

WILLEMSTAD - De detentie van de chauffeur die afgelopen vrijdag een dodelijk ongeluk veroorzaakte is verlengd.

Braziliaanse uitwisselingskandidaten Rotary Club bezoeken Hof Curacao

WILLEMSTAD – Onlangs heeft de vicepresident van het Hof, mr. Mauritsz de Kort, samen met rechter mr. Sigmar Carmelia twee uitwisselingskandidaten uit Brazilië ontvangen.