Vordering Tromp tegen centrale bank afgewezen

Willemstad – Het Gerecht in eerste aanleg heeft in kort geding de loonvordering van de voormalige president van de Centrale Bank Emsley Tromp afgewezen.
 
Tromp stelde zich op het standpunt dat hij nog recht had op uitbetaling van drie maandsalarissen.
 
De Bank had die maandsalarissen toegezegd in het kader van het ontslag van Tromp, maar de Bank heeft dit bedrag verrekend met de door haar voorgeschoten nota’s van advocaten en belastingadviseurs. Die nota’s hadden onder andere te maken met de strafrechtelijke procedure tegen Tromp die vorig jaar is gevoerd. Het Gerecht heeft nu geoordeeld dat de Bank die nota’s mocht verrekenen met het resterende salaris van Tromp. Volgens het Gerecht kan Tromp zich niet beroepen op een brief van de toenmalige president a.i., waarin stond dat de Bank na afloop van alle procedures zou bekijken of de nota’s door Tromp zouden moeten worden terugbetaald. Tromp moet namelijk hebben geweten dat de president a.i. niet bevoegd was om zo’n toezegging te doen.
 
Ook vond Tromp dat hij nog recht had op een eindejaarsuitkering van in totaal bijna NAf 500.000, omdat hij een dergelijk bedrag ook in de afgelopen jaren steeds heeft gekregen. Het Gerecht heeft ook die vordering afgewezen. Het is volgens het Gerecht nog onvoldoende duidelijk of Tromp daadwerkelijk recht heeft op een dergelijke eindejaarsuitkering. Bij zoveel vragen kan een 
vordering in kort geding niet worden toegewezen.
 
Emsley Tromp werd in deze zaak vertegenwoordigd door advocaten Mirto Murray van Murray Attorneys at Law op Curacao en Jairo Bloem van Bloem Bonaparte & Aardenburg op St. Maarten. De Centrale Bank werd vertegenwoordigd door Mayesi Hammoud en Tiffany de Palm van VanEps Kunneman VanDoorne.
 
 
 

Vestiging Curaçao Hof van Justitie gesloten op vrijdag 3 juli 2020

WILLEMSTAD– De vestiging Curaçao van het Hof van Justitie is op vrijdag 3 juli 2020, de dag na Dia di Bandera, gesloten. Het personeel heeft een arbeidstijdverkorting dag (ATV).

Universiteit van Curaçao start nieuwe opleiding International Hospitality & Tourism Management

WILLEMSTAD - De Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen van de Universiteit van uraçao Dr. Moises da Costa Gomez start in augustus 2020 met een nieuwe opleiding: Bachelor in International Hospitality & Tourism Management.

Unanimous support for law to restore Statia democracy

THE HAGUE/STATIA--The Second Chamber of the Dutch Parliament on Tuesday unanimously approved the law proposal to phase out Dutch supervision and gradually restore democracy in St. Eustatius.