Hof spreekt faillissement InselAir International BV uit

WILLEMSTAD - Het Hof heeft dinsdag 26 februari 2019 uitspraak gedaan op het hoger beroep tegen de weigering van de goedkeuring van het schuldeisersakkoord van InselAir. Ook het Hof heeft de goedkeuring (homologatie) geweigerd en de beslissing van de eerste rechter bevestigd.
 
De overnamekandidaat interCaribbean heeft geen zekerheid gesteld voor de nakoming van het schuldeisersakkoord. Tilgent Capital Trust, dat aanvankelijk bereid was om InselAir over te nemen, heeft zich teruggetrokken.
 
Het Hof heeft vervolgens het faillissement van InselAir International BV uitgesproken.
 
Tot curatoren zijn benoemd Rogier van den Heuvel, hiervoor bewindvoerder, en Stan van Liere van VanEps Kunneman VanDoorne.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.