Zeven Venezolaanse vrouwen blijven vastzitten

WILLEMSTAD - Zeven ongedocumenteerde Venezolaanse vrouwen die op de vrouwenafdeling van de gevangenis zitten, mogen hun beslissing van het Strafhof in Straatsburg niet in vrijheid afwachten. Dat heeft het Gerecht vandaag bepaald. 
 
De vrouwen werden op 11 april aan boord van een boot die binnen de territoriale wateren van Curaçao voer, aangehouden en in vreemdelingenbewaring gesteld op de vrouwenafdeling van gevangenis Sentro di Detenshon i Korekshon Kòrsou.
 
Met toepassing van artikel 39 van het EVRM heeft het Europees Hof op 23 april 2019 bepaald dat verzoeksters niet mogen worden uitgezet naar Venezuela totdat het Europees Hof aan de hand van nog te ontvangen stukken kan bepalen of de tijdelijke maatregel wordt opgeheven.
 
Hiermee staat vast dat de groep Venezolaanse vrouwen in ieder geval voor 23 mei 2019 niet kan worden uitgezet, zo is ook ter terechtzitting door minister van Justitie Quincy Girigorie beaamd. In afwachting van het uiteindelijke besluit van het Europees Hof blijven de Venezolaanse vrouwen vastzitten.
 
Volgens de rechter kan niet worden geconcludeerd dat zij bij hun bewaring aan een onmenselijke en vernederende behandeling worden onderworpen, zoals de groep zelf beweert.
 
Ook wordt rekening gehouden met het feit dat de minister ter plaatse heeft toegelicht dat verwacht wordt dat de verbouwing van de vrouwenafdeling van de vreemdelingenbarakken al in mei zal worden afgerond.
 
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.