Eigenaresse kledingzaak veroordeeld voor te laat indienen van inkomstenbelasting aangifte

WILLEMSTAD - Vandaag is de eigenaresse van G&V International Fashions Happy Clothes door de rechter veroordeeld voor een geldboete van NAf. 2.500,- en een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur.
 
Verdachte stond terecht voor het te laat indienen van haar inkomstenbelasting aangifte over de jaren 2015 en 2016. Deze zaak is de eerste aanzet om door inzet van strafrechtelijke instrumenten, de belastingmoraal in het land Curaçao te verbeteren.
 
Omdat zij over de jaren 2011 t/m 2013 ook al 3 bestuurlijke boetes gehad van in totaal NAf. 3.000,- is in het tripartite (overleg tussen Belastingdienst, Sector fiscale zaken, Douane en Openbaar Ministerie) overleg besloten om als laatste middel haar strafrechtelijke te vervolgen. In eerste instantie stond de zaak op zitting op 12 april 2019 op zitting. Toen is de zaak aangehouden omdat verdachte niet verschenen is.
 
Vandaag tijdens de zitting ontkende verdachte de aanmaningsbrieven van de belastingdienst ontvangen te hebben. Maar dit standpunt werd verworpen omdat zij getekend had voor ontvangst van deze brieven.
 
Zij heeft afstand gedaan van haar recht om in hoger beroep te gaan.

Signing legal status of police declared invalid

PHILIPSBURG–Members of the different labour unions were updated about the approved 2019 budget during an informative meeting on Monday, July 8, held by the unions Nationale Algemene Politie Bond (NAPB), Windward Islands Civil Service Union/Private Sector Union (WICSU/PSU) and Algemene Bond van Overheidspersoneel (ABVO) for all members.

Minister Andin Bikker van Aruba bezoekt Hof van Justitie op Curacao

WILLEMSTAD - Minister van Justitie en Immigratie van Aruba, Andin Bikker, heeft donderdag 11 juli een bezoek gebracht aan het Hof in Curaçao. Hij werd daarbij vergezeld door Adviseur Algemene en Juridische Zaken Milko Baiz.

Nederland grijpt in op Curacao middels aanwijzing

Aanwijzing en onderlinge regeling moeten Curaçao er financieel bovenop helpen
DEN HAAG/WILLEMSTAD - De Rijksministerraad heeft op voorstel van staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties een besluit tot een aanwijzing aan de regering van Curaçao genomen.