Eigenaresse kledingzaak veroordeeld voor te laat indienen van inkomstenbelasting aangifte

WILLEMSTAD - Vandaag is de eigenaresse van G&V International Fashions Happy Clothes door de rechter veroordeeld voor een geldboete van NAf. 2.500,- en een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur.
 
Verdachte stond terecht voor het te laat indienen van haar inkomstenbelasting aangifte over de jaren 2015 en 2016. Deze zaak is de eerste aanzet om door inzet van strafrechtelijke instrumenten, de belastingmoraal in het land Curaçao te verbeteren.
 
Omdat zij over de jaren 2011 t/m 2013 ook al 3 bestuurlijke boetes gehad van in totaal NAf. 3.000,- is in het tripartite (overleg tussen Belastingdienst, Sector fiscale zaken, Douane en Openbaar Ministerie) overleg besloten om als laatste middel haar strafrechtelijke te vervolgen. In eerste instantie stond de zaak op zitting op 12 april 2019 op zitting. Toen is de zaak aangehouden omdat verdachte niet verschenen is.
 
Vandaag tijdens de zitting ontkende verdachte de aanmaningsbrieven van de belastingdienst ontvangen te hebben. Maar dit standpunt werd verworpen omdat zij getekend had voor ontvangst van deze brieven.
 
Zij heeft afstand gedaan van haar recht om in hoger beroep te gaan.

Ajax sluit sponsordeal met Curaçao

AMSTERDAM/WILLEMSTAD - Ajax voetbalt vanaf zondag, als het de competitie hervat tegen Sparta Rotterdam, met de naam 'Curaçao' op de mouw.

Bezoek Aruba in het teken van opvang, monumenten en medische zorg

ORANJESTAD/DEN HAAG - Minister Knops is maandag 13 januari 2020 op bezoek geweest op Aruba. Naast gesprekken met de Gouverneur en de Minister-President, liet hij zich informeren over de werkzaamheden van Fundacion pa Hende Muhe den Dificultad (FHMD), de monumentenzorg en het Instituto Medical San Nicolas (IMSAN).

UoC-studenten creëren vier unieke en creatieve ‘info booths’ voor Kaya Kaya

WILLEMSTAD - Studenten van de Faculteit der Technische Wetenschappen (FdTW) van de University of Curaçao Dr. Moises da Costa Gomez (UoC) kregen voor het vak Technopreneurship de opdracht een ‘info booth’ te ontwerpen voor de ‘Street Party’ Kaya Kaya, op 21 december 2019.