Eigenaresse kledingzaak veroordeeld voor te laat indienen van inkomstenbelasting aangifte

WILLEMSTAD - Vandaag is de eigenaresse van G&V International Fashions Happy Clothes door de rechter veroordeeld voor een geldboete van NAf. 2.500,- en een voorwaardelijke werkstraf van 40 uur.
 
Verdachte stond terecht voor het te laat indienen van haar inkomstenbelasting aangifte over de jaren 2015 en 2016. Deze zaak is de eerste aanzet om door inzet van strafrechtelijke instrumenten, de belastingmoraal in het land Curaçao te verbeteren.
 
Omdat zij over de jaren 2011 t/m 2013 ook al 3 bestuurlijke boetes gehad van in totaal NAf. 3.000,- is in het tripartite (overleg tussen Belastingdienst, Sector fiscale zaken, Douane en Openbaar Ministerie) overleg besloten om als laatste middel haar strafrechtelijke te vervolgen. In eerste instantie stond de zaak op zitting op 12 april 2019 op zitting. Toen is de zaak aangehouden omdat verdachte niet verschenen is.
 
Vandaag tijdens de zitting ontkende verdachte de aanmaningsbrieven van de belastingdienst ontvangen te hebben. Maar dit standpunt werd verworpen omdat zij getekend had voor ontvangst van deze brieven.
 
Zij heeft afstand gedaan van haar recht om in hoger beroep te gaan.

UoC-studenten op uitwisseling en stage naar Europa

WILLLEMSTAD - In de afgelopen weken zijn een aantal studenten van de Faculteit der Sociale en Economische Wetenschappen, de Faculteit der Maatschappij- en Gedragswetenschappen en de Faculteit der Technische Wetenschappen vertrokken naar Europa voor een stage of semesteruitwisseling aan de apartneruniversiteiten van de UoC.

Raad van Ministers op bezoek bij Gouverneur

WILLEMSTAD – Elke vier maanden nodigt de Gouverneur van Curaçao, Hare Excellentie Lucille George-Wout, de Raad van Ministers uit voor een werklunch.

First Management Agreement Aruba signed

ORANJESTAD - A scoop on Aruba, where the Minister of Spatial Development, Infrastructure and the Environment Otmar Oduber and Fundacion Parke Nacional Aruba signed a management agreement for the first time on August 26.