Voornaam toegevoegd aan akte levenloos geboren baby

WILLEMSTAD – Het Gerecht in eerste aanleg heeft vandaag het verzoek van de ouders van de levenloos geboren baby Imani toegewezen. De ouders willen dat de voornaam van hun levenloos geboren dochter wordt toegevoegd aan de opgestelde akte levenloos geboren kind.
 
Zo hoeft ze niet langer als ‘Levenloos T.’ in het register te staan.
 
“Wij willen dat levenloos geboren kindjes op Curaçao ook worden erkend en dat wij deze kindjes een naam kunnen geven die officieel geregistreerd staat in de administratieve systemen van Kranshi en de overheid van Curaçao”, aldus de ouders.
 
In Nederland kunnen kinderen die levenloos geboren worden wel worden opgenomen in de Basisregistratie Personen (BRP). Ouders kunnen hiervoor een verzoek indienen bij de gemeente. Dit is mogelijk voor alle levenloos geboren kinderen.
 
Op Curaçao maakte men bij Kranshi een onderscheid tussen voor en na 24 weken. Na 24 weken krijgt het levenloos geboren kind wel een officiële naam, maar voor 24 weken niet. 
Voor de ouders van Imani is dat nu door de rechter anders bepaald.
 
In het Burgerlijk Wetboek zijn bepalingen opgenomen die betrekking hebben op de registratie in de registers van de burgerlijke stand. Aanvulling van een register van de burgerlijke stand met een daarin ontbrekende akte of latere vermelding, die onvolledig is of een misslag bevat kan op verzoek van belanghebbenden worden gelast door de rechter in eerste aanleg.
 
Het verzoek om de achternaam van de vader toe te voegen is afgewezen. De ouders van Imani waren op het moment van geboorte niet gehuwd en de vader had het (ongeboren) kind niet erkend. Daardoor draagt Imani op grond van artikel 1:5f van het Burgerlijk Wetboek de geslachtsnaam van haar moeder.
 
 

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.