Veroordeling in zaak Triggerfish voor voormalig griffier van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie en Constitutioneel Hof

PHILIPSBURG - Een voormalig griffier en vestigingsmanager van het Gemeenschappelijk Hof van Justitie, vestigingsplaats Sint Maarten, tevens werkzaam als griffier van het Constitutioneel Hof van Sint Maarten, is vandaag door het Gerecht veroordeeld voor het plegen van ambtelijke verduistering van geldbedragen van bijna USD 900.000 en NAf 50.000,-.
 
Die geldbedragen had zij als ambtenaar onder zich. Het Gerecht acht eveneens bewezen dat zij een gewoonte heeft gemaakt van het witwassen van geldbedragen, dat zij valsheid in geschrift heeft gepleegd door twee overboekingsformulieren van de Windward Islands Bank te vervalsen en dat zij als ambtenaar een bedrag van NAf 50.000,- van het ministerie van Justitie heeft gevorderd, terwijl dat bedrag niet verschuldigd was (zogenaamde knevelarij).
 
Ten aanzien van de bewezen verklaarde feiten gewoontewitwassen en knevelarij heeft het Gerecht de verdachte ontslagen van alle rechtsvervolging, omdat die feiten om juridische redenen niet kunnen worden gekwalificeerd als strafbare feiten.
 
Het Gerecht heeft de verdachte voor de verduistering van voornoemde geldbedragen en de valsheid in geschrift veroordeeld tot een gevangenisstraf voor de duur van 27 maanden, met aftrek van voorarrest. Ook moet zij een bedrag van NAf 50.000,- aan schadevergoeding aan het Constitutioneel Hof betalen.
 
Het Gerecht heeft de echtgenoot van de verdachte veroordeeld voor gewoontewitwassen. Hem is een taakstraf voor de duur van 240 uren opgelegd.

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.