Ook in Hoger Beroep 6 jaar voor trio drugstransport

WILLEMSTAD - J.G. (34), E.A. (35), L.L. (45) zijn er in Hoger Beroep niet op vooruit gegaan. Zij tekenden Hoger Beroep aan nadat zij door het Gerecht in de Eerste Aanleg (GEA) ieder voor 6 jaar waren veroordeeld in verband met een cocaïnetransport van 167 kilo.

 
Zij werden op 25 maart 2012 rond 6 uur ‘s morgens op zee in territoriale wateren van Curaçao door de Kustwacht in de kraag gegrepen.
 
Gelet op het bewijsmateriaal is het Hof van oordeel dat op grond van de bewijsmiddelen "buiten redelijke twijfel" kan worden vastgesteld dat het vaartuig naar een ontmoetingsplaats buiten de territoriale wateren van Curacao is gevaren. Daar heeft de overdracht van zes balen cocaïne plaatsgevonden. Het vaartuig is terug gevaren naar Curacao. Bij het opmerken van de Kustwacht hebben de drie verdachten vermoedelijk alle balen overboord gegooid. Bewijsmateriaal in deze zaak waren onder andere radarbeelden van de Kustwacht.
 
Het Hof veroordeelde de drie mannen, allen werkzaam bij de Kompania Tou Kòrsou (KTK) conform de veroordeling door het GEA. De veroordeling van 6 jaar gevangenisstraf werd dus door het Hof bevestigd. Tevens is het vaartuig “For Your Eyes Only” van A., gebruikt voor het cocaïnetransport, door het Hof verbeurd verklaard.
 
(Openbaar Ministerie Curacao)

Lawyer Roeland Zwanikken considers legal action against ABN AMRO Bank

THE HAGUE--Attorney-at-law Roeland Zwanikken at St. Maarten’s BZSE law office is considering legal action against the intention of the Dutch ABN AMRO Bank to close the bank accounts of its clients in the Dutch Caribbean.

Fiscaal onderzoek bij notariskantoren vinden doorgang

In het Antilliaans Dagblad: Fiscaal onderzoek bij notariskantoren
WILLEMSTAD – De fiscale onderzoeken bij de notarissen vonden en vinden, ondanks de beperkingen van Covid-19, weer doorgang en de medewerking aan de kant van notarissen en adviseurs is daarbij ‘over het algemeen goed’.

Juridische miljoenenstrijd tussen BNP Paribas en Italiaanse prinses verhardt

  • Bezit van Italiaanse Crociani-familie op Curaçao mag van rechter worden verkocht
  • De Crociani's ruziën al jaren met BNP Paribas over een claim van $100 mln
  • Curaçaos trustkantoor United Trust heeft 'geen enkele relatie meer' met Camilla Crociani
Een Italiaanse prinses met zakelijke belangen in Nederland heeft het onderspit gedolven bij diverse rechtbanken in een langslepend conflict met zakenbank BNP Paribas.